Go Back
+ servings
groft brød med grahamsmel
Udskriv
3.33 fra 28 stemmer

Groft Brød Med Grahamsmel

Groft brød med grahamsmel og havregryn, som er fyldt med fiber. Desuden indeholder det også honning for ekstra sødme.
Forb. tid20 min
Hævetid1 t 40 min
Samlet tid1 t 55 min
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tags: brød med grahamsmel, brød med havregryn, fiber brød, groft brød
Portioner: 2 Brød
Kalorier: 2868kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 50 g Gær
  • 6 dl Varmt vand
  • 2 spsk Honning eller sukker
  • 100 g Havregryn
  • 100 g Grahamsmel
  • 700 g Hvedemel
  • 3 tsk Salt
  • 2 spsk Olie

Sådan gør du

  • I en stor skål røres gær og vand, indtil opløst.
  • Tilsæt nu salt, olie, honning, grahamsmel og havregryn. Det blandes godt sammen.
  • Ælt dejen med hvedemel sådan at du får en blød, men fast masse.
  • Lad dejen hæve i 1 time, med et hviskestykke over.
  • Herefter skal dejen formes i 2 brød på bagepapir. Hvis det skal være flot, kan du give det nogle snit, som du ser på billedet. Lad efterfølgende brødet hæve i yderligere 40 minutter.
  • Efter hævning sættes brødet i en forvarmet ovn, hvor det får 5 minutter på 240 grader og 15-17 minutter på 200 grader.

Noter

Det er en lidt stor portion, men heldigvis kan brødet sagtens fryses. Hvis portionen er for stor kan du sagtens halvere ingredienserne.