Groft brød med grahamsmel og havregryn, som er fyldt med fiber. Desuden indeholder det også honning for ekstra sødme.
Forb. tid20min
Hævetid1t40min
Samlet tid1t55min
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tags: brød med grahamsmel, brød med havregryn, fiber brød, groft brød
Portioner: 2Brød
Kalorier: 2868kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
50gGær
6dlVarmt vand
2spskHonning eller sukker
100gHavregryn
100gGrahamsmel
700gHvedemel
3tskSalt
2spskOlie
Sådan gør du
I en stor skål røres gær og vand, indtil opløst.
Tilsæt nu salt, olie, honning, grahamsmel og havregryn. Det blandes godt sammen.
Ælt dejen med hvedemel sådan at du får en blød, men fast masse.
Lad dejen hæve i 1 time, med et hviskestykke over.
Herefter skal dejen formes i 2 brød på bagepapir. Hvis det skal være flot, kan du give det nogle snit, som du ser på billedet. Lad efterfølgende brødet hæve i yderligere 40 minutter.
Efter hævning sættes brødet i en forvarmet ovn, hvor det får 5 minutter på 240 grader og 15-17 minutter på 200 grader.
Noter
Det er en lidt stor portion, men heldigvis kan brødet sagtens fryses. Hvis portionen er for stor kan du sagtens halvere ingredienserne.