Go Back
+ servings
hjemmelavede pomfritter i friture
Udskriv
3 fra 7 stemmer

Hjemmelavede Pomfritter i Friture

Hjemmelavede pomfritter lavet i frituregryde. De mest sprøde pomfritter nogensinde, som er lavet med friture.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Pomfritter
Køkken: Amerikansk
Tags: hjemmelavede pomfritter, pomfritter, pomfritter i friture, sprøde pomfritter
Portioner: 3 portioner
Kalorier: 586kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 3 stk Bagekartofler Det svarer til omkring 600 gram.
  • 1 liter Fritureolie Solsikkeolie, rapsolie eller fritureolie
  • 1/2 dl Eddike

Sådan gør du

  • Skær bagekartofler i tykke aflange skiver, altså en pomfrit form.
  • Efter de er skåret, skylles de hurtigt og lægges i en skål med vand og eddike i cirka 20 minutter.
  • Nu skal frituregryden klargøres. Det gøres ved at hælde olie i en gryde og varme den til medium-lav varme.
  • Når frituren er varm tilføjes pomfritterne til gryden. Det skal boble, men ikke helt vildt.
  • Pomfritterne koges i frituregryden i omkring 10 minutter eller indtil bløde.
  • Herefter tages pomfritterne op af frituregryden og drypper af nogle minutter. Imidlertid varmes olien op til høj varme (190 grader).
  • Nu tilføjes de afdryppede pomfritter igen til frituren, hvor de skal koges indtil de får en flot gylden farve. Når de er færdige fiskes de op, og opbevares i en si indtil servering.

Noter

Tip 1: Selvom det måske virker lidt irriterende at skulle tage kartofler op af frituren, kun for at putte dem tilbage, er det altså klart at anbefale. Sådan bliver de nemlig sprøde, men ikke brændte.
Tip 2: Brug en olie som fungerer til friture, men du behøver altså ikke købe en faktisk fritureolie. Disse er langt dyrere og giver altså det præcis samme resultat som solsikkeolie.