Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
5
fra 1 stemme
Whiskysovs med Smør og Fløde
Cremet whiskysovs som er fyldt med smør og fløde. En hjemmelavet sovs med whisky der vil være enhver bøf værdig!
Forb. tid
5
min
Tilb. tid
10
min
Samlet tid
15
min
Ret:
Sovs
Køkken:
Dansk
Tags:
sovs med whisky, whiskey sovs, whiskey sovs med fløde, whiskysovs
Portioner:
4
personer
Kalorier:
467
kcal
Forfatter:
Gustav Hassert
Køkkenudstyr
Eva Trio Kasserolle
Ingredienser
100
g
Smør
60
g
Tomatpure
2
spsk
Whisky
2
dl
Fløde
1
tsk
Brun farin
Eller almindeligt sukker
1-2
stk
Rosmarin
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde og tilføj hernæst tomatpure. Det blandes godt sammen.
Tilføj brun farin og rosmarin til blandingen. Sovsen koges op, sådan at den brune farin får smag.
Nu tilføjes din foretrukne whisky. De fleste whiskyer vil fungere ganske fint til denne whiskysovs opskrift.
Nu tilføjes fløden, hverefter det hele koges op.
Smag din whiskysovs til med salt og peber. Du har også muligheden for at tykne sovsen med en smule hvedemel, men tilføj dette meget langsomt.
Noter
Whiskysovs er en skøn sovs til mange madretter, men den helt oplagte er naturligvis en god bøf af oksekød.