Go Back
+ servings
whisky sovs
Udskriv
5 fra 1 stemme

Whiskysovs med Smør og Fløde

Cremet whiskysovs som er fyldt med smør og fløde. En hjemmelavet sovs med whisky der vil være enhver bøf værdig!
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tags: sovs med whisky, whiskey sovs, whiskey sovs med fløde, whiskysovs
Portioner: 4 personer
Kalorier: 467kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 100 g Smør
  • 60 g Tomatpure
  • 2 spsk Whisky
  • 2 dl Fløde
  • 1 tsk Brun farin Eller almindeligt sukker
  • 1-2 stk Rosmarin

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde og tilføj hernæst tomatpure. Det blandes godt sammen.
  • Tilføj brun farin og rosmarin til blandingen. Sovsen koges op, sådan at den brune farin får smag.
  • Nu tilføjes din foretrukne whisky. De fleste whiskyer vil fungere ganske fint til denne whiskysovs opskrift.
  • Nu tilføjes fløden, hverefter det hele koges op.
  • Smag din whiskysovs til med salt og peber. Du har også muligheden for at tykne sovsen med en smule hvedemel, men tilføj dette meget langsomt.

Noter

Whiskysovs er en skøn sovs til mange madretter, men den helt oplagte er naturligvis en god bøf af oksekød.