Den perfekte chokoladekage med appelsin og mørk chokolade. Den har en kraftfuld smag af mørk chokolade kombineret med en syrligheden fra appelsin, hvilket er perfekt.
Forb. tid40min
Tilb. tid55min
Samlet tid1t35min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage med appelsin, chokoladekage med mørk chokolade
Portioner: 8stykker
Kalorier: 402kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
1stkAppelsinØkologisk
100gMørk chokoladeHakket.
3stkÆg
280gSukker
240mlSolsikkeolie
25gKakaopulver
250gHvedemel
1,5tskBagepulver
1smuleAppelsinskalTil pynt.
Sådan gør du
Skræl skaller af appelsinen til pynt senere.
Stik hul hele vejen gennem appelsinen og lad den koge i 30 minutter, indtil den er helt blød. Blend herefter hele appelsinen i en madprocessor, og lad den køle af.
Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn. Et passende fad smøres med en smule smør, eller anden fedtstof.
Smelt den mørke chokolade ved at lægge det hakket i en skål, hvorunder der er kogende vand. Lettere er hvis du har en mikroovn, så giv den 2 minutter her.
I en stor skål piskes smør, sukker og olie sammen. Tilføj langsomt den blendede appelsin (fjern gerne kerner eller andet hårdt). Så tilføjes den smeltede chokolade, hvilket blandes sammen. Til sidst tilføjes kakaopulver, hvedemel og bagepulver. Bland igen.
Bag chokoladekagen i den forvarmede ovn i 55 minutter, men gerne tjek til den de sidste 10 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle nogle minutter. Tilføj dine appelsinskaller og pynt med den ønskede glasur eller smørcreme.
Noter
Ligesom med enhver anden god chokoladekage kan det være en god ide med en smørcreme. Det giver lige kagen et ekstra pift, og du finder heldigvis masser opskrifter på smørcreme og glasur her på siden.