Go Back
+ servings
pandekager med kærnemælk
Udskriv
4 fra 6 stemmer

Pandekager med Kærnemælk

De perfekte pandekager med kærnemælk, som får den helt rette konsistens. De er tilmed nemme at lave og kan spises med et hav af tilbehør.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Pandekager
Køkken: Dansk
Tags: gammeldags pandekager, pandekager, pandekager med kærnemælk, pandekager uden smør
Portioner: 12 pandekager
Kalorier: 110kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 260 g Hvedemel
  • 2 spsk Sukker
  • 480 ml Kærnemælk
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1/2 tsk Salt

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser i en stor skål.
  • Tilføj nu kærnemælk, æg og vaniljesukker. Pisk det hele sammen, men ikke pisk for voldsomt.
  • Lad gerne pandekagedejen trække i 5-10 minutter, da det giver en bedre konsistens.
  • Opvarm en stor pande til medium varme og tilføj godt med smør, eller anden fedtstof.
  • Hver pandekage skal udgøre omkring 1 dl. Steg skiftevis disse indtil de får en flot gylden farve på begge sider.
  • Server pandekagerne med flormelis, sukker, smør eller en håndfuld bær.

Noter

Pandekager er altid bedst lige efter stegning, men kan naturligvis også gemmes til næste dag. Herefter vil de dog blive lidt kedelige at spise.