Go Back
+ servings
tykke pandekager
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Tykke Pandekager

Tykke pandekager som er lavet ligesom de amerikanske. Med denne opskrift får man nogle lækre hævede pandekager som gør dem både luftige og bløde.
Forb. tid4 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid19 min
Ret: Pandekager
Køkken: Amerikansk
Tags: amerikanske pandekager, luftige pandekager, pandekager, tykke pandekager
Portioner: 10 pandekager
Kalorier: 187kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 120 g Hvedemel
  • 250 ml Mælk
  • 2 spsk Sukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 spsk Smør Smeltet.
  • 1 stk Æg
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du

  • Pandekagerne tager lidt tid at lave, så opvarm ovnen til 80 grader, sådan at de holdes varme under stegning.
  • I en skål blandes de tørre ingredienser, hvedemel, bagepulver, sukker og salt.
  • I en anden skål piskes mælk, smeltet smør og æg sammen.
  • Tilføj de tørre ingredienser til de våde og pisk det nænsomt sammen.
  • Opvarm din pande til medium varme og giv den godt med smør.
  • Hver pandekage skal bruge omkring 2-3 spsk pandekagedej. Herefter steges de på hver side i omkring 1-2 minutter, eller indtil gyldne.
  • Alt efter hvor mange du laver kan det være nødvendigt med en ovn til at holde dem varme. Efter de er færdige lægges de i ovnen, sådan at de er helt varme når den sidste er færdig.

Noter

Ovnen er blot et tip til at holde alle pandekagerne varme under stegning, også den første. Det er dog ikke nødvendigt og hvis du ikke har en ovn vil de også blive fine. Hvis du laver en halv portion vil det heller ikke være nødvendigt med ovnen. Pas desuden på med at ovnen ikke er for varm, da det kan gøre dem tørre.