Go Back
+ servings
sveskegrød opskrift
Udskriv
3.84 fra 6 stemmer

Sveskegrød - Med Fløde

Sveskegrød med fløde er den perfekte dessert til en varm sommerdag eller kold vinterdag. Denne grød har en kraftig smag af svesker og smager skønt sammen med fløde.
Forb. tid1 d
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 d 15 min
Ret: Grød
Køkken: Dansk
Tags: fløjlsgrød, frugtgrød, grød med fløde, sveskegrød, svesker
Portioner: 4 personer
Kalorier: 214kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Svesker Fjern sten, eller køb uden.
  • 7 dl Vand
  • 1/2 stk Citron Brug kun skallen.
  • 60 g Sukker
  • 2 spsk Kartoffelmel
  • 1 tsk Vanillesukker
  • 2 dl Fløde Måske mere, alt efter antal.

Sådan gør du

  • Sveskerne skal blødgøres inden brug. Blødgør dem natten over i koldt vand - gerne op til 1 dag.
  • Herefter lægges sveskerne, samt væsken, i en gryde. Riv citronskal heri og lad blandingen koge i 15 minutter.
  • Jævngør massen ved brug af kartoffelmel, indtil du opnår den retten konsistens.
  • Til sidst tilføjes sukker, hvorefter din sveskegrød afkøles inden servering.
  • Server retten med fløde.

Noter

Sveskegrød kan serveres med flere forskellige cremer, men fløde er klart en af de bedste. Desuden kan man bruge både kartoffelmel og maizena majsstivelse til jævning.