Go Back
+ servings
kærnemælkssuppe
Udskriv
4.15 fra 7 stemmer

Kærnemælkssuppe - med æg

Denne kærnemælkssuppe med æg er den perfekte kærnemælksvælling som dessert eller snack. Opskriften bruger simple ingredienser og kan laves indenfor meget få minutter.
Forb. tid4 min
Tilb. tid2 min
Samlet tid6 min
Ret: Grød
Køkken: Dansk
Tags: fløjlsgrød, kærnemælksgrød, kærnemælkssuppe, kærnemælksvælling, suppe med kærnemælk
Portioner: 5 personer
Kalorier: 154kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1 liter Kærnemælk
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • 1 stk Citron Skallen
  • 4 spsk Sukker
  • 1 stk Æg

Sådan gør du

  • I en stor gryde røres maizena majsstivelse ud sammen med en smule kærnemælk.
  • Resten af kærnemælken tilføjes, hvorefter citronen skrælles og skallen heraf tilføjes.
  • Bring din kærnemælkssuppe i kog ved lav varme. Samtidig piskes der grundigt og konstant, så det ikke koger på. Lad suppen koge i 2-3 minutter.
  • I en anden skål piskes sukker og æg luftigt.
  • For det bedste resultat, tilføjes lidt af suppen til ægge/sukker blandingen, hvorefter gryden slukkes og blandingen hældes tilbage i gryden.
  • Suppen er nu færdig, og kan servers med diverse toppings.

Noter

Hvis du leder efter en skøn kærnemælksvælling er denne opskrift på kærnemælkssuppe det perfekte valg. Den kan desuden serveres med diverse tilbehør. Gode anbefalinger er fløde, havregryn, pærer, samt mange andre.