Go Back
+ servings
vegansk banankage opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Vegansk Banankage Med Chokolade

Lækker vegansk banankage med chokolade, hvor alle de animalske produkter er udskiftet med plantebaserede veganske ingredienser. Perfekt til veganeren eller vegetaren, som ikke kan få nok af banankage.
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Ret: kage
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, chokolade, vegansk
Portioner: 5 personer
Kalorier: 300kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 250 gram Hvedemel
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Rørsukker
  • 3 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 4 stk Bananer Gerne godt modne
  • 3 spsk Kokosolie
  • 120 ml Sojamælk Eller havremælk
  • 175 gram Vegansk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen i almindelig ovn til 180 grader.
  • Tilføj mel, sukker, rørsukker, bagemel og til til en skål, og rør det hele sammen.
  • Tilføj bananerne, sojamælk og kokosolie til en blender. Blend indtil du du får en jævn masse, men ikke blend for meget. Det har bananerne ikke godt af.
  • Tilføj bananmassen til skålen og rør det hele sammen, indtil du får en god tyk dej.
  • Tilføj dernæst din veganske chokolade til blandingen. Gem endelig nogle til at putte ovenpå banankagen, så den får et flot udsende.
  • Gør brødpanden klar ved at tilføje bagepapir eller fedtstof. Bagepapir er klart det letteste, da det gør det lettere at få banankagen op igen.
  • Tilføj dejen til brødpanden
  • Tilføj resterende veganske chokolade ovenpå dejen.
  • Bag din banankage i 60 minutter, eller indtil du kan stikke med en kniv og den kommer ren ud.
  • Tag kagen ud af ovnen, og af brødpanden, og lad den hvile på en rist. Jo længere på bedre efter min smag, men en times tid er også rigeligt.