Go Back
+ servings
sushi ris
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Sushi Ris - de bedste ris til sushi

Opskrift på hjemmelavede sushi ris af grødris eller japanske kortkornede ris, som er nemme at lave. Læs om tilberedning og kogning af ris til sushi, så du kan lave dine egne sushiris. Denne opskrift er både nem og hurtig at lave for begyndere.
Forb. tid35 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Sushi
Køkken: Japansk
Tags: kogning af sushiris, lav sushi ris, ris til sushi, sushi ris, sushiris
Portioner: 5 Sushiruller
Kalorier: 118kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Sushiris Grødris eller japanske kortkornede ris.
  • 310 ml Vand
  • 2 spsk Sukker
  • 4 spsk Riseddike
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du

Ris

  • Hæld dine ris (grødris eller japanske) i mellemstor skål. Vask risene grundigt, indtil vandet bliver helt hvidt. Hæld vandet ud, og gentag denne øvelse i 6-7 gange.
  • I samme skål dækkes dine ris med vand. Lad dem ligge i 25-30 minutter.
  • Hæld vandet fra skålen, og kom risene i en gryde. Tilsæt nu vand, påsæt grydelåg og bring vandet i kog.
  • Lad vandet koge i 5 minutter ved medium varme, hvorefter der skrues ned på lav varme. Lad dine ris simre ved lav varme i 10 minutter.
  • Sluk for varmen og lad gryden stå i 10 minutter.
  • Først nu løftes låget, og risene tilføjes til stor skål. Der skal være god plads til at fordele dem, sådan at de kan køle af. Fordel dine ris.
  • Efter 10 minutter burde dine ris være rigeligt afkølede. Vend herved risene og lad dem hvile i yderligere 10 minutter.

Riseddike

  • Tilføj riseddike, sukker og salt til en lille gryde. Lad denne varme op til lav varme, hvor den ikke må koge. Den er færdig, når ingredienserne er sammensmeltede.
  • Lad din riseddike afkøle indtil den opnår stuetemperatur.
  • Hæld nu riseddike over risene og bland det godt, men nænsomt, sammen.

Noter

Sushi ris skal spises samme dag. De bliver hurtigt kedelige, og vil ikke være specielt gode dagen efter. Spis dem gerne allerede kort tid efter de er blevet lavet.