Hosomaki er en simpel sushi opskrift, som kan laves af enhver. Denne opskrift bruger agurker, men man kan også bruge laks, tun, kylling eller lignende. Denne opskrift giver 2 sushiruller.
Start med at klippe dine Yaki Nori (sushi tang) over på miden.
Skær agurken over på midten 2 gange, så du ender med 4 lange stilke. Alternativt kan du svære din agurk til mange fine stilke - det giver som regel det bedste resultat.
Herefter skal du fordele din sushi ris udover dit tang, men husk at der skal være en smule på den brede ende, som skal være uden ris, sådan at den kan lukkes. Det er nemmest, hvis man bruger en bambus rullemåtte.
Fordel nu agurkerne udover sushirullerne. De skal ligge på midten.
Den del af dit sushitang, som ikke har ris, skal nu gøres vådt. Dryp din finger i noget vand, og gør tangen våd.
Til sidst rullerne du til en hosomaki og lukker rullen. Det er nemt at få tang til at klistre sammen, hvis det er gjort rigeligt vådt / fugtigt.
Noter
Hosomaki sushi skal spises med det samme. Risen bliver meget hurtigt kedelig, og jeg anbefaler derfor ikke at den stilles i køleskabet.