Lækre veganske vafler, som laves med mandelmel og rapsolie eller vegansk smør. Denne opskrift kan bruges til at lave sprøde belgiske vafler, med et lækkert sprødt knæk.
Start med at tænde for vaffeljernet, så det er klar til brug, da det ikke tager lang tid at røre ingredienserne sammen.
Rør mel, sukker, bagepulver, mandelmælken, olivenolien/det smeltede veganske smør, olivenolien og salt sammen i en stor skål. Lad dejen hvile i 1-2 minutter.
Steg nu din vaffeldej ved at smøre vaffeljernet med lidt smeltet vegansk smør eller olivenolie – du skal bruge cirka 1,5 dl af dejen til hver vaffel.
Luk låget til og lad stege efter fabrikantens instruktioner – på mit tager det cirka 45 – 60 sekunder. Hvis du ønsker en mere sprød vaffel, steg den da i lidt længere tid. Du kan evt. holde vaflerne varme i ovnen, på en rist, almindelig ovn 50 grader.
Servér straks, mens de er varme og lækre.
Noter
Steg dem 10-15 sekunder længere, hvis du ønsker sprøde veganske vafler. Bør spises med det samme.