Opskrift på nemme småkager uden æg, der er perfekt som en julesmåkage. Det handler nemlig om den berømte vaniljekrans. Denne er altså en opskrift på vaniljekranse uden æg, som stadig smager helt som du kender dem.
Forb. tid10min
Tilb. tid10min
Samlet tid20min
Ret: Småkage
Køkken: Dansk
Tags: julesmåkage, småkager uden æg, vaniljekranse, vaniljekranse uden æg
Portioner: 15småkager
Kalorier: 87kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
125gSmør
50gFlormelis
2dlHvedemel
20gMajsstivelseF.eks. maizena
2tskVaniljesukkerEller kornene af 1 vaniljestang
Sådan gør du
I en stor skål samles de tørre ingredienser, til en ensartet masse. (også vaniljekornene, hvis du bruger ægte vanilje.)
Tag smørret ud af køleskabet, og skær det i små terninger. Læg det i skålen og begynd nu, med fingrene, at gnide smørret sammen med de tørre ingredienser. Bliv ved med dette indtil du får en ensartet småkagedej.
Tag dejen op og put den i en sprøjtepose med stjernehane. Nu kan du let lave dekorative småkager, fx ved at sprøjte dem ud i roseformede småkager. Dejen skal sprøjtes på bagepapir.
Sæt de formede småkager i køleskabet i 2 timer. Tag dem derefter ud og bag dem i 18-20 minutter ved 180 grader, eller indtil de er gyldne i kanterne.
Lad småkagerne afkøle, gerne på en rist, i minimum 2 timer.
Noter
Det er meget vigtigt at småkagerne får lov til at køle af, ellers vil de smuldre og gå i stykker. Lad dem afkøle i omkring 2 timer.