Go Back
+ servings
svampet banankage flødeost
Udskriv
3.18 fra 28 stemmer

Banankage med Kærnemælk

Den perfekte banankage hvis du leder efter en kage der både er fugtig og fuld af smag. Den kommer med masser af frosting, og så smager den lidt af kanel. Lækkert!
Forb. tid30 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid4 t 30 min
Ret: kage
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, cream cheese frosting, nem kage, ostecreme
Portioner: 12 stykker
Kalorier: 600kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Banankage

  • 3 stk Bananer
  • 375 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Stødt kanel
  • 1/2 tsk Salt
  • 180 g Usaltet smør Blødgjort
  • 210 g Hvidt sukker
  • 100 g Brun farin
  • 3 M-L Æg
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 350 ml Kærnemælk

Flødeost topping

  • 225 g Flødeost
  • 110 g Smør blødgjort
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 350 g Flormelis

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smør et fad med smør.

Banankagen

  • Mos bananerne. Rør hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt sammen og stil til side.
  • Pisk nu smørret med en el-pisker, så det bliver blødt og luftigt. Tilsæt sukker og brun farin og pisk igen ved høj hastighed. Brug evt. en dejskraber til at skrabe kagedejen ned fra siderne. Tilsæt æggene og vaniljesukkeret. Pisk nu ved mellem hastighed, og tilsæt bananerne når det hele er godt blandet sammen. Tilsæt nu melblandingen og kærnemælken - skiftende imellem de to.
  • Hæld kagedejen i fadet og fordel den jævnt. Bag kagen i 45 minutter eller indtil en en tandstik kan stikkes ned i kagen og ingen dej sidder fast.
  • Lad nu kagen køle fuldstændig af.

Flødeost topping

  • Dette er blot et forslag til en topping. Du kan også fx bruge vores oreo frosting.
  • Pisk flødeosten og smørret sammen til det er luftigt og ensartet. TIlsæt nu 3/4 af flormelisen, samt vaniljesukker og pisk ved lav hastighed til det samler sig. Hvis du synes din topping er for tynd, kan du nu tilsætte mere flormelis.