Go Back
+ servings
rød pesto soltørrede tomater
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rød Pesto - Soltørrede Tomater

Rød pesto med soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner og parmesanost. En klassisk og autentisk rød pesto, som er færdig på 5 minutter.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Tags: pesto, rød, soltørrede tomater
Portioner: 5 personer
Kalorier: 226kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 150 g Soltørrede tomater
  • 5 friske Basilikumblade
  • 10 g Mandler Uden skal
  • 1/2 spsk Pinjekerner
  • 1 fed Hvidløg
  • 30 g Parmesanost
  • 75 ml Olivenolie

Sådan gør du

  • I en foodprocessor tilføjes de soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner, mandler, og hvidløg. Herefter blendes det godt sammen, men ikke alt for meget.
  • Så tilføjer man blot resten af ingredienserne og blender videre indtil du får den rette konsistens.
  • Hæld din røde pesto på glas, og sæt den i køleskabet.

Video

Noter

Ligesom dip og dressinger får pesto en bedre smag over tid. Derfor kan det være fornuftigt at lave den i god tid. Dertil kan den også holde sig relativt længe i køleskabet.
-I videoen herover ser du en lignende opskrift. Den bliver nogle lidt anderledes proportioner, men er meget ens.