Rød Pesto - Soltørrede Tomater
Rød pesto med soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner og parmesanost. En klassisk og autentisk rød pesto, som er færdig på 5 minutter.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Tags: pesto, rød, soltørrede tomater
Portioner: 5 personer
Kalorier: 226kcal
Forfatter: Gustav Hassert
- 150 g Soltørrede tomater
- 5 friske Basilikumblade
- 10 g Mandler Uden skal
- 1/2 spsk Pinjekerner
- 1 fed Hvidløg
- 30 g Parmesanost
- 75 ml Olivenolie
I en foodprocessor tilføjes de soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner, mandler, og hvidløg. Herefter blendes det godt sammen, men ikke alt for meget.
Så tilføjer man blot resten af ingredienserne og blender videre indtil du får den rette konsistens.
Hæld din røde pesto på glas, og sæt den i køleskabet.
Ligesom dip og dressinger får pesto en bedre smag over tid. Derfor kan det være fornuftigt at lave den i god tid. Dertil kan den også holde sig relativt længe i køleskabet.
-I videoen herover ser du en lignende opskrift. Den bliver nogle lidt anderledes proportioner, men er meget ens.