Go Back
+ servings
vanilje flødeis hjemmelavet
Udskriv
3.08 fra 13 stemmer

Hjemmelavet Vanilje Flødeis

Cremet vanilje flødeis med ægte vaniljestang. En nem opskrift på en autentisk is med vaniljesmag, som kan spises af alle aldre.
Forb. tid20 min
Tilb. tid4 t
Samlet tid4 t 20 min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tags: flødeis, is, vanilje
Portioner: 5 personer
Kalorier: 323kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 500 ml Piskefløde
  • 125 g Sukker
  • 6 stk Æggeblommer
  • 1 stk Vaniljestang

Sådan gør du

  • Fløden piskes stiv i en skål.
  • Skrab vanilje ud af vaniljestangen, og ned i en skål.
  • Mas vanilje sammen med noget sukker, så det ikke klumper sammen.
  • Tilføj æggeblommer og resten af sukkeret - Pisk det hele sammen til luftigt.
  • Nu tilføjes ægge/vanilje blandingen til piskefløden og røres sammen.
  • Sæt nu hele flødeisen på køl i 3-4 timer. Rør gerne isen med en ske cirka hver 1 time, så den bliver cremet.

Video

Noter

Dette er en basis opskrift på en lækker flødeis med vanilje, men det er også muligt at tilføje diverse ingredienser. Hvis du gerne vil have Daim, chokolade, karamel, eller andet, skal du blot tilføje det - på denne måde.
Lad isen køle i en time, og først her tilføj dine ingredienser. Så ender det hele nemlig ikke på bunden.