Nemme Blåbærmuffins med masser smag af blåbær. De kan laves med både frosne og friske blåbær og er tilmed et sundt alternativ.
Forb. tid5min
Tilb. tid20min
Samlet tid25min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: blåbær, blåbærmuffin, muffin
Portioner: 12muffins
Kalorier: 234kcal
Ingredienser
100gSmør
140gFlormelis
2stkÆgstore
140gYoghurtNaturlig
1tskVaniljesukker
2spskMælk
250gHvedemel
2tskBagepulver
1tskNatron
125gBlåbærFrosne eller friske
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader og klargør 12 papirsforme.
Pisk smør og flormelis sammen indtil luftigt. Tilføj æggene og pisk sammen i et minut, og herefter tilføjes yoghurt og mælk. Det hele blandes.
I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver, natron og vaniljesukker, samt en knivspids salt. Herefter hældes det hele i de våde ingredienser.
Til sidst røres blåbær i blandingen, nænsomt. -Og hele blandingen tilføjes til dine 12 papirsforme.
Bag dine blåbærmuffins i 5 minutter på 200 grader, hvorefter ovnen sættes ned til 180 grader. Herefter bages de videre i 15-18 minutter - eller indtil gyldne.
Nu skal dine blåbærmuffins blot køle i 10 minutter, og så skal der spises!
Noter
Du behøver ikke spise dine blåbærmuffins med det samme. Hvis du opbevarer dem i køleskabet kan de holde i 3-4 dage, hvis ikke mere. Blåbærene gør dem dejligt svampede, og det betyder også de ikke bliver så hurtigt tørre som andre muffins.