Svampet banankage uden sukker, som i stedet er med dadler. En sund opskrift på banankage som er helt uden sukker.
Forb. tid5min
Tilb. tid25min
Samlet tid30min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, banankage med dadler, banankage uden sukker
Portioner: 6personer
Kalorier: 324kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
250gHvedemel
2tskBagepulver
1/2tskNatron
60gSmør
1stkÆgStort
90gDadler
4stkBananer
1dlMælk
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
I en stor skål piskes smør, mælk og æg luftigt.
Tilsæt hernæst dadler og bananer.
I en anden skål blandes det resterende hvedemel, bagepulver og natron.
Tilsæt nu dine tørre ingredienser til de våde.
Når det hele er blandet godt sammen hældes det i en brødpande og bages for 25-30 minutter.
Lad banankagen køle af, før du fjerner det fra brødpanden.
Noter
Hvis du ønsker det også muligt at bruge æble og kanel. Det giver en meget lækker smag, og her kan du blot udelade noget mælk, da det ellers kan blive for vådt.