Go Back
+ servings
banankage uden sukker med dadler
Udskriv
4.24 fra 13 stemmer

Banankage uden Sukker

Svampet banankage uden sukker, som i stedet er med dadler. En sund opskrift på banankage som er helt uden sukker.
Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: banankage, banankage med dadler, banankage uden sukker
Portioner: 6 personer
Kalorier: 324kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Natron
  • 60 g Smør
  • 1 stk Æg Stort
  • 90 g Dadler
  • 4 stk Bananer
  • 1 dl Mælk

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
  • I en stor skål piskes smør, mælk og æg luftigt.
  • Tilsæt hernæst dadler og bananer.
  • I en anden skål blandes det resterende hvedemel, bagepulver og natron.
  • Tilsæt nu dine tørre ingredienser til de våde.
  • Når det hele er blandet godt sammen hældes det i en brødpande og bages for 25-30 minutter.
  • Lad banankagen køle af, før du fjerner det fra brødpanden.

Noter

Hvis du ønsker det også muligt at bruge æble og kanel. Det giver en meget lækker smag, og her kan du blot udelade noget mælk, da det ellers kan blive for vådt.