Go Back
+ servings
chokolade scones opskrift
Udskriv
3.62 fra 39 stemmer

Chokolade Scones

Lækre engelske chokolade scones med yoghurt og mælk, blandt andet. Nemme scones som er fyldt med chokolade.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Engelsk
Tags: chokolade, chokolade scones, engelske scones, scones, scones med chokolade
Portioner: 10 scones
Kalorier: 345kcal
Forfatter: Alberte Bauerfeld

Ingredienser

  • 25 g Sukker
  • 250 g Mel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 70 g Blødt smør
  • 1 dl Yoghurt Eller Creme Fraiche, Græsk yoghurt, mm.
  • 1 dl Mælk
  • 80 g Mørk Chokolade
  • 1 stk Æg Til pensling

Sådan gør du

  • Bland mel, salt, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
  • Rør det bløde smør sammen med de tørre indgredienser.
  • Samle dejen med mælk og yoghurt.
  • Hak chokoladen i passende stykker efter eget ønske.
  • Ælt dejen til den er samlet med en glat og ensartet konsistens. Den skal helst ikke æltes for længe.
  • Rul dejen ud til en tyk pølse. Skær herefter pølsen ud i 10 stykker.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel herefter dejstykkerne og tryk dem let flade.
  • Pensl evt. dine scones med sammenpisket æg for at få den gyldne farve.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-15 minutter eller til de er gyldne.

Noter

De skal gerne hvile i nogle timer, før de bliver helt smuldrende, men de kan også sagtens spises med det samme. Desuden kan de holde sig i køleskabet 2-4 dage, eller fryses ned.