Go Back
+ servings
pandekager uden smør
Udskriv
3.13 fra 40 stemmer

Pandekager Uden Smør

Gammeldags pandekager uden smør, som er perfekt til dig som gerne vil lave pandekager men ikke har smør liggende derhjemme.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Pandekager
Køkken: Dansk
Tags: gammeldags pandekager, pandekager, pandekager uden smør
Portioner: 15 Pandekager
Kalorier: 124kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 230 g Hvedemel
  • 4,5 dl Mælk
  • 6 stk Æg
  • 1-2 tsk Vaniljesukker
  • 4 tsk Sukker
  • 1 smule Salt Ikke for meget, bare et lille drys

Sådan gør du

  • Hvedemel og mælk piskes sammen i en skål, indtil du får en jævn masse. Her er det vigtigt der ikke er nogen klumper overhovedet.
  • Hernæst skal æggene tilføjes til pandekagedejen. De piskes sammen i massen, sammen med vaniljesukker og sukker. Tilføj disse ingredienser langsomt, så der ikke kommer klumper.
  • Tilføj olie til en middelvarm pande. Her kan man også bruge smør, men hvis man gerne vil have pandekager uden smør bruger man olie.
  • Steg pandekagerne indtil de bliver flotte på begge sider. Hver gang du tilføjer en ny pandekage skal der være godt med olie.

Noter

Tip 1: Mange folk vælger at stille pandekagedejen i køleskabet 20-40 minutter, således at dejen bliver tykkere. Det har sine fordele, men tager også længere tid.
Tip 2: Hvis der skal laves pandekager kan der være fornuft i at opbevare dem i ovnen mens man laver dem. Så bliver den første pandekage ikke kold, før den sidste er færdig. Sæt ovnen på en 50-70 grader, for at holde en god varme.