Pandekager Uden Smør | Opskrift På Pandekager

En nem og hurtig opskrift på pandekager uden smør, som kan laves på under 15 minutter. Pandekager er en af de mest simple desserter man kan lave. Man skal bruge meget få ingredienser, som de fleste tilmed allerede har i køleskabet.

Desuden er det muligt at bruge pandekager til alverdens formål, og pandekager uden smør er det samme. Man kan spise dem til morgenmad, frokost, snack, eller endda lave nogle forretter med dem. Prøver man at skære ned på kalorierne eller mættet fedt, er pandekager uden smør bare et godt valg.

Kan Pandekager Fryses?

Ligesom med mange andre desserter og kager, som chokolademuffins eller chokolade scones, kan man sagtens fryse pandekager. De fleste vil dog mene at de bliver lidt tørre af det. Samtidig betyder det også at de kan holde sig længere, så det har både fordele og ulemper.

Hvis man ikke fryser pandekagerne og i stedet opbevarer dem i køleskabet flere dage, vil man højst sandsynligt opleve de bliver mere tørre end fryseren. Så hvis du alligevel ikke har planer om at spise dem kan du lige så godt smide dem i fryseren.

Når dine pandekager engang skal spises kan du ganske simpelt opvarme dem i mikroovnen eller en almindelig ovn. Særligt mikroovnen er et godt valg, da måden den fungerer hjælper til at gøre dem dejligt bløde igen. Bare sørg for ikke at give dem for meget.

pandekager uden smør
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pandekager Uden Smør

Gammeldags pandekager uden smør, som er perfekt til dig som gerne vil lave pandekager men ikke har smør liggende derhjemme.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Pandekager
Køkken: Dansk
Tags: gammeldags pandekager, pandekager, pandekager uden smør
Portioner: 15 Pandekager
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 230 g Hvedemel
  • 4,5 dl Mælk
  • 6 stk Æg
  • 1-2 tsk Vaniljesukker
  • 4 tsk Sukker
  • 1 smule Salt Ikke for meget, bare et lille drys

Sådan gør du

  • Hvedemel og mælk piskes sammen i en skål, indtil du får en jævn masse. Her er det vigtigt der ikke er nogen klumper overhovedet.
  • Hernæst skal æggene tilføjes til pandekagedejen. De piskes sammen i massen, sammen med vaniljesukker og sukker. Tilføj disse ingredienser langsomt, så der ikke kommer klumper.
  • Tilføj olie til en middelvarm pande. Her kan man også bruge smør, men hvis man gerne vil have pandekager uden smør bruger man olie.
  • Steg pandekagerne indtil de bliver flotte på begge sider. Hver gang du tilføjer en ny pandekage skal der være godt med olie.

Noter

Tip 1: Mange folk vælger at stille pandekagedejen i køleskabet 20-40 minutter, således at dejen bliver tykkere. Det har sine fordele, men tager også længere tid.
Tip 2: Hvis der skal laves pandekager kan der være fornuft i at opbevare dem i ovnen mens man laver dem. Så bliver den første pandekage ikke kold, før den sidste er færdig. Sæt ovnen på en 50-70 grader, for at holde en god varme.

Skriv en kommentar