Tærte med Hytteost og Porre | Protein Rig Opskrift

Sund opskrift på tærte med hytteost, porre, kartofler, kotelet og parmaskinke. Det er faktisk en af de sundeste opskrifter på tærte, som endda er så rig på protein den kan spises alene. Problemet med mange andre tærter er nemlig de kun kan bruges som tilbehør, fordi de ikke indeholder meget protein.

Man får altså masser af protein fra henholdsvis kotelet, hytteost og æg. Så hvis det er en madtærte med protein du leder efter, så er dette et godt bud. Samtidig får man også alle de sunde ting fra grøntsagerne, hvilket betyder du får en fuldkommen ret, som indeholder alt hvad du skal bruge.

Ikke kun er den sund, men den smager også fantastisk. Brugen af parmaskinke, i stedet for bacon, giver nemlig en mere mild smag, hvor der er plads til alle ingredienserne. Bacon kan nemlig hurtigt komme til at overtage smagen i madtærten, hvor parmaskinke er mere mildt.

Madtærte Med Protein

Et problem med mange madtærte er at de ikke indeholder proteiner. Det er såmænd også fint, hvis man bruger dem som tilbehør. Vil man derimod gerne have en aftensmad hvor madtærten er i centrum, kan det derfor være en god ide med kotelet eller andet kød.

Man kan bruge alverdens kød i madtærte. Kylling og kotelet er 2 gode bud, heraf er kotelet nok det bedste. Det giver nemlig smag og er relativt fedtfattigt.

Denne tærte bruger altså kotelet, hvilket også giver noget mere bid. Så det giver noget godt for tærten og samtidig får man altså også en fuldkommen ret. Med kød indeni kan man altså spise tærte alene, og ikke kun som tilbehør.

Hvis du gerne vil finde andre sunde retter, uden kød findes de her på siden. Hvis det er tilfældet kan jeg anbefale en Italiensk tomatsuppe eller vegansk græskarsuppe. De har ikke meget protein, men smager alligevel fantastisk.

Bacon Eller Parmaskinke Til Madtærte?

madtærte skåret over

Der er ingen tvivl om hvad der er mest populært i henhold til tærte. Langt de fleste bruger almindelig bacon til madtærter, da det har en kraftig og røget smag. Dog kan det hurtigt blive meget salt og tage meget af smagen fra de øvrige ingredienser.

Med parmaskinke får man en mere simpel, men alligevel skøn, smag. Parmaskinke tillader nemlig at man stadig kan smage de øvrige ingredienser. Hvis man oveni vælger at bruge koteletter, får man nemlig også smagen fra disse.

Derfor kan jeg varmt anbefale at bruge parmaskinke til tærte. Smagen er nemlig mindst lige så god som almindelig bacon, hvis ikke bedre.

tærte med hytteost og porre og skinke
Udskriv
5 fra 1 stemme

Tærte med Hytteost og Porre

Sund tærte med hytteost, porre, parmaskinke, kartofler og kotelet. Den perfekte madtærte til en sund aftensmad hvor tærten er i centrum.
Forb. tid30 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Madtærte
Køkken: Dansk
Tags: madtærte, tærte, tærte med hytteost og porre, tærte med parmaskinke
Portioner: 1 tærte
Kalorier: 989kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Kartofler
  • 3 stk Porre
  • 200 g Kotelet
  • 60 g Parmaskinke Bacon kan også bruges.
  • 2 stk Æg
  • 200 g Hytteost
  • 1 stk Økologisk Tærtebund Købt, eller hjemmelavet.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Læg tærtedejen i tærteform og prik huller. Lad den bage i 5-10 minutter.
  • Skær porre i skiver og kartofler i meget små firkanter.
  • Kog porre og kartofler i letsaltet vand, i 3 minutter.
  • Hæld det hele i en si, og lad vandet dryppe fra.
  • Skær koteletter i små firkanter og steg disse med hakket parmaskinke på en pande.
  • I en stor skål tilføjes hytteost og æg. Disse blandes godt sammen med salt og peber.
  • Tilføj hernæst parmaskine, kotelet, porre og kartofler. Rør det hele godt sammen.
  • Tilføj nu fyldet til tærteformen og sæt det i ovnen, hvor det skal have 30-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Noter

Tip: I en tærtebund er der relativt mange kalorier. Det betyder selvfølgelig også det får en lækker smag, men hvis man gerne vil have en ekstra kalorielet tærte kan man også bruge pizzadej som bund. Jeg gjorde det engang ved et uheld, og var overrasket over hvor god en smag det faktisk gav. 
Kategorier Hovedret

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering