Go Back
+ servings
tærte med hytteost og porre og skinke
Udskriv
5 fra 1 stemme

Tærte med Hytteost og Porre

Sund tærte med hytteost, porre, parmaskinke, kartofler og kotelet. Den perfekte madtærte til en sund aftensmad hvor tærten er i centrum.
Forb. tid30 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Madtærte
Køkken: Dansk
Tags: madtærte, tærte, tærte med hytteost og porre, tærte med parmaskinke
Portioner: 1 tærte
Kalorier: 989kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 300 g Kartofler
  • 3 stk Porre
  • 200 g Kotelet
  • 60 g Parmaskinke Bacon kan også bruges.
  • 2 stk Æg
  • 200 g Hytteost
  • 1 stk Økologisk Tærtebund Købt, eller hjemmelavet.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Læg tærtedejen i tærteform og prik huller. Lad den bage i 5-10 minutter.
  • Skær porre i skiver og kartofler i meget små firkanter.
  • Kog porre og kartofler i letsaltet vand, i 3 minutter.
  • Hæld det hele i en si, og lad vandet dryppe fra.
  • Skær koteletter i små firkanter og steg disse med hakket parmaskinke på en pande.
  • I en stor skål tilføjes hytteost og æg. Disse blandes godt sammen med salt og peber.
  • Tilføj hernæst parmaskine, kotelet, porre og kartofler. Rør det hele godt sammen.
  • Tilføj nu fyldet til tærteformen og sæt det i ovnen, hvor det skal have 30-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Noter

Tip: I en tærtebund er der relativt mange kalorier. Det betyder selvfølgelig også det får en lækker smag, men hvis man gerne vil have en ekstra kalorielet tærte kan man også bruge pizzadej som bund. Jeg gjorde det engang ved et uheld, og var overrasket over hvor god en smag det faktisk gav.