Skal der holdes fødselsdag, konfirmation, eller en hyggelig fredag aften, så er chokolademuffins en skøn spise. Her på siden finder du nogle super nemme chokolademuffins, som tager under 20 minutter at færdiggøre.
De er sprængfyldt med de ingredienser du forventer i chokolademuffins og mere til. De indeholder nemlig chokopladestykker indeni men også ovenpå. Desuden har de også kakaopulver for smag og farve. Så selvom de er nemme er de stadig fyldt med en kraftig smag af chokolade.
Nemme muffins
Hvis man skal have en nem dessert er muffins bare det oplagte valg. Det eneste man skal være opmærksom på er at man har papirsforme. Selvom muffinsforme er praktiske, er de ikke en absolut nødvendig. Så det er derfor primært selve papirsformene du skal være opmærksom på.
Heldigvis kan du købe disse mange steder, og de er tilmed billige. Når du har anskaffet disse er det egentlig bare om at blande ingredienserne og få lavet dine muffins. Hvis du skal have en endnu nemmere muffins, som stadig smager fantastisk kan du tage et kig på mine vanilje muffins eller kanelmuffins. Disse er både nemme og lækre.
Chokolademuffins Bagetid
Der kan være lidt forskel på bagetiden af chokolademuffins, og alle muffins for den sags skyld. Oftest afhænger det meget af ovnen, og naturligvis om den er sat til varmluft eller almindelig ovn.
Desuden er der også nogle muffins med højt væskeindhold som skal bruge mere. Blåbærmuffins og ribsmuffins skal ofte have lidt mere, da de ellers kan blive våde.
I denne opskrift brugte jeg 14 minutter varmluft til at lave chokolademuffins. Men det afhænger også meget af ens ovn, da der mærkeligt nok kan være forskel. Dog vil jeg sige at de hellere skal have for lidt, end for meget. Der findes ikke noget mere ærgerligt end tørre muffins. Så prøv dig lidt frem, og husk at de bliver mindre bløde efter bare et par minutters hviletid.
Nemme Chokolademuffins
Ingredienser
- 120 g Hvedemel
- 1/2 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Natron
- 2 spsk Kakaopulver
- 70 g Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 100 g Mørk chokolade
- 1 dl Mælk
- 1 stk Æg
- 100 g Smeltet smør
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og klargør 12 papirsforme.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, kakaopulver, vaniljesukker og sukker.
- Hak 50 gram chokolade groft, og tilsæt blandingen. Sørg for at gemme 50 gram til topping.
- Pisk æg og bland med smør og mælk. Dernæst tilføjes disse til de tørre ingredienser.
- Hæld dejen i dine papirsforme til muffins, 1-2 spsk per form. Drys chokoladestykker ovenpå.
- Bag dem nu i 12-14 minutter. Hvis de får for meget farve kan du lægge et stykke bagepapir over, efter nogle minutter.
- Efter 12-14 minutter kan dine muffins stadig være lidt bløde, men det gør bestemt ikke noget, da det betyder de dejligt svampede.