Go Back
+ servings
nemme chokolademuffins
Udskriv
3.94 fra 80 stemmer

Nemme Chokolademuffins

Nemme chokolademuffins med chokoladestykker indeni og på toppen. Hele opskriften kan laves på under 20 minutter, og giver nogle lækre svampede chokolademuffins.
Forb. tid5 min
Tilb. tid14 min
Samlet tid19 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: chokolade, chokolademuffins, kanelmuffins
Portioner: 12 muffins
Kalorier: 292kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 120 g Hvedemel
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Natron
  • 2 spsk Kakaopulver
  • 70 g Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 100 g Mørk chokolade
  • 1 dl Mælk
  • 1 stk Æg
  • 100 g Smeltet smør

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og klargør 12 papirsforme.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron, kakaopulver, vaniljesukker og sukker.
  • Hak 50 gram chokolade groft, og tilsæt blandingen. Sørg for at gemme 50 gram til topping.
  • Pisk æg og bland med smør og mælk. Dernæst tilføjes disse til de tørre ingredienser.
  • Hæld dejen i dine papirsforme til muffins, 1-2 spsk per form. Drys chokoladestykker ovenpå.
  • Bag dem nu i 12-14 minutter. Hvis de får for meget farve kan du lægge et stykke bagepapir over, efter nogle minutter.
  • Efter 12-14 minutter kan dine muffins stadig være lidt bløde, men det gør bestemt ikke noget, da det betyder de dejligt svampede.

Video

Noter

Selvom dine muffins måske virker bløde efter de 14 minutter skal du passe på med at give dem for meget. De bliver nemlig mere hårde igen, når de får lov til at hvile. Hvis du giver dem den rette tid bliver de dejligt svampede, hvis de får for meget kan du derimod risikere de bliver tørre.