Her finder du en opskrift på vanilje cupcakes, som har rigtig meget smag af vanilje. Selve muffin-bunden er nemlig lavet som en vanilje muffin, og i kombination med en vanilje frosting giver det rigeligt med smag.
Det kan nogle gange lidt være problemet med vanilje kager, nemlig at de ikke har nok smag. Dog skal du ikke bekymre dig om mangel på smag med denne opskrift. Dertil er det også muligt at pynte med alverdens bær og slik.
Da jeg lavede opskriften blev de pyntet med jordbær, men du kan også bruge krymmel, chokolade, frugt og meget andet. Langt de fleste smage fungerer nemlig godt med vanilje cupcakes.
Frosting Til Vanilje Cupcakes
Her på siden finder du en opskrift på vanilje muffins med en vanilje frosting. Når man tilføjer smørcreme til muffins bliver det cupcakes – og derfor navnet. Det er en skøn blanding da det giver utrolig meget smag af vanilje.
Du kan også vælge andre typer frosting hvis det ønskes, men denne opskrift er lavet til at få så meget vaniljesmag som muligt. Dog kan det være mindst lige så lækkert med en citron smørcreme, da det giver dem mere syrlighed.
Det gode ved vanilje muffins er nemlig man kan bruge dem til alverdens smørcremer, om det så er chokolade eller frugt. Det er altså ikke kun bærbaserede muffins som blåbærmuffins eller ribsmuffins, som nyder godt af en frugt smørcreme.
Hvad Er Frosting?
Frosting er den engelske betegnelse for hvad vi kalder smørcreme på dansk. Desuden kan frosting også kaldes icing, men det er det samme. Faktisk er betegnelserne frosting og icing blevet næsten blevet mere normalt at sige end smørcreme.
Det vil altså sige at frosting ganske simpelt er denne smørmasse man, som normalvis bruges til muffins opskrifter og kager. Det laves normalt ved at blande smør og flormelis, samt en form for smag. I denne opskrift brugte jeg vanilje, hvilket gør det til en vanilje frosting, men du kan faktisk lave alverdens frostings.
Der er smørcreme til chokoladekager og citron smørcreme. Dertil kan du også lave nogle helt unikke opskrifter, som Oreo smørcreme. Ja, det er kun fantasien som sætter grænser når det kommer til smørcreme.
Vanilje Cupcakes – Med Frosting
Ingredienser
Cupcakes / Muffins
- 170 g Hvedemel
- 1,5 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Salt
- 115 g Smør
- 200 g Sukker
- 2 stk Æg
- 2 tsk Vaniljesukker
- 120 g Creme Fraiche
Vanilje Frosting
- 230 g Smør
- 360 g Flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
- 2 spsk Fløde
Sådan gør du
Cupcakes / Muffins
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn – og klargør 14 papirsforme.
- I en stor skål, blandes hvedemel, bagepulver og salt.
- I en anden skål, piskes smør og sukker indtil luftigt. Pisk æggene i blandingen, et af gangen – og dernæst vaniljesukker. Til sidst tilføjes creme fraiche, som blandes grundigt.
- Tilføj de tørre ingredienser til de våde, og bland indtil du får en jævn masse. Sørg for der ikke er klumper, men heller ikke bland for længe.
- Hæld din dej i 14 papirsforme.
- Bag dine cupcakes ved 180 graders varme i 18-22 minutter.
- Tag dine cupcakes ud af ovnen og lad dem køle. Det er vigtigt de er helt afkølede, så din frosting ikke smelter.
Vanilje Frosting
- I en står skål piskes smør med en håndmixer, på medium hastighed.
- Tilføj flormelis og vaniljesukker med håndmixer på low.
- Tilføj fløden og pisk det hele sammen på medium-high i 2-3 minutter.
- Pynt dine cupcakes med en lækker vanilje frosting!
De har en rigtig fin smag, og smørcremen giver utroligt meget. De må laves igen næste gang der er fest