Go Back
+ servings
vanilje cupcakes
Udskriv
3.99 fra 184 stemmer

Vanilje Cupcakes - Med Frosting

Vanilje cupcakes med en simpel vanilje frosting på toppen. Nemme cupcakes som har masser smag af vanilje og en luftig frosting.
Forb. tid8 min
Tilb. tid22 min
Samlet tid30 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: cupcakes, frosting, smørcreme, vanilje, vanilje cupcakes
Portioner: 14 cupcakes
Kalorier: 306kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Cupcakes / Muffins

  • 170 g Hvedemel
  • 1,5 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 115 g Smør
  • 200 g Sukker
  • 2 stk Æg
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 120 g Creme Fraiche

Vanilje Frosting

  • 230 g Smør
  • 360 g Flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 2 spsk Fløde

Sådan gør du

Cupcakes / Muffins

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn - og klargør 14 papirsforme.
  • I en stor skål, blandes hvedemel, bagepulver og salt.
  • I en anden skål, piskes smør og sukker indtil luftigt. Pisk æggene i blandingen, et af gangen - og dernæst vaniljesukker. Til sidst tilføjes creme fraiche, som blandes grundigt.
  • Tilføj de tørre ingredienser til de våde, og bland indtil du får en jævn masse. Sørg for der ikke er klumper, men heller ikke bland for længe.
  • Hæld din dej i 14 papirsforme.
  • Bag dine cupcakes ved 180 graders varme i 18-22 minutter.
  • Tag dine cupcakes ud af ovnen og lad dem køle. Det er vigtigt de er helt afkølede, så din frosting ikke smelter.

Vanilje Frosting

  • I en står skål piskes smør med en håndmixer, på medium hastighed.
  • Tilføj flormelis og vaniljesukker med håndmixer på low.
  • Tilføj fløden og pisk det hele sammen på medium-high i 2-3 minutter.
  • Pynt dine cupcakes med en lækker vanilje frosting!

Video

Noter

Er du usikker på om dine cupcakes har fået nok i ovnen? Frygt ej, det er en tanke de fleste af os har, når der bages. Her kan du bruge tandstik tricket, hvor du stikker en kniv eller tandstik i din cupcake - kommer den op ren, er dine cupcakes bagt færdig.