Her finder du en opskrift på den klassiske kokosglasur man kender fra drømmekage. Trods den normalt bliver brugt i drømmekage kan man altså sagtens bruge sin kokosglasur andre steder. Det er desuden også muligt at bruge den til muffins, hvilket kan være utrolig lækkert.
En af de vigtigste ting ved kokosglasur er blot at man lader det bage i ovnen med sit bagværk. Så hvis dine muffins skal have 20 minutter, skal kokosglasuren bages ovenpå i 5-10 minutter. Det er ikke en absolut nødvendighed, men kan gøre en stor forskel.
Sådan Bruges Kokosglasur
Det mest normale brug af kokosglasur er naturligvis på den klassiske drømmekage. En skøn kage som vi nok alle sammen har smag på et eller andet tidspunkt. Det er en sand dansk klassiker indenfor bageverdenen.
Når man bruger kokosglasur til sin drømmekage bager man normalvis glasuren sammen med kagen. Ikke hele bagetiden, men omkring de sidste 10 minutter, hvor en drømmekage normalt tager cirka 40 minutter at bage.
Det tillader at kokosglasuren får en lækker konsistens og smag, men samtidig også at glasuren smelter ned i kagen. Det giver altså en særlig god smag, da man får en smag af kokosglasur hele vejen igennem.
Kokosglasur Til Andet End Drømmekage
Det er naturligvis muligt at bruge kokosglasur på andre kager også. Om det så er en kanelkage eller kanelmuffins, kan man sagtens bruge kokosglasur. Hvis man er vild med denne glasur vil den med sikkerhed smage lige så godt der. Ligesom hvis man har det på samme måde med kaffeglasur, hvilket er noget jeg gerne vil tilstå.
Her kan det også være en god ide at lade glasuren smelte sammen med kagen under bagningen, i hvert fald bare nogle minutter.
Kokosglasur
Køkkenudstyr
Ingredienser
- 125 g Smør
- 250 g Brun farin
- 100 g Kokosmel
- 1 spsk Mørk sirup
- 1/2 dl Mælk
Sådan gør du
- Tilsæt smør, mælk, sirup og brun farin i en gryde, og varm det langsomt op indtil smeltet.
- Tilsæt kokosmel og lad hele småsimre, men sørg for det ikke brænder på.
- Herefter kan kokosglasuren bruges på kager og andet bagværk.