kanelkage med kærnemælk

Kanelkage Opskrift | Kærnemælk og Kaffeglasur

Svampet kanelkage lavet med kærnemælk og toppet med en skøn kaffeglasur. Den er tilmed nem at lave og bruger ganske simple ingredienser. Ja, den er endda uden æg, men giver stadig det samme skønne resultat.

Denne kanelkage opskrift giver en fantastisk kage til kaffen. Den er nemlig toppet med kaffeglasur, hvilket giver en snert af kaffe. Om det er eftermiddagskaffen eller til morgenmaden er kanelkagen altså en oplagt dessert. Desuden kan laves på under 40 minutter, og 30 af disse er i ovnen!

Kanelkage til kaffen

En klassisk kanelkage bruger en kaffeglasur, som gør det til den perfekte kaffekage. Selvom kagen indeholder kaffe er det nemlig en meget lille mængde. På den måde får man altså et hint af kaffe, men alligevel ikke meget.

Så hvis du ikke allerede har kaffen klar vil du med sikkerhed få lyst til en frisk brygget kop, før eller senere. Kanelkage og kaffeglasur gør altså bare noget for en god kop kaffe, ligesom chokolademuffins og de bedste banankager gør.

Desuden er kaffesmagen også så mild, at den sagtens kan spises af børn. Det er de færreste børn som overhovedet vil opdage kaffesmagen. Skulle du have et ekstra kræsent barn kan du i stedet lave nogle chokolade scones. De gør sig nemlig også godt til kaffe, og børnene vil elske dem!

Ingredienser Til Kanelkage

kanelkage ingredienser

I denne opskrift bruger vi ganske simple ingredienser, men resultatet er stadig helt perfekt. En god kanelkage kage behøver nemlig ikke alverdens eksotiske ingredienser, da det er en meget simpel kage.

Herover kan du se alle de ingredienser der bliver brugt i selve kanelkagen. Selvfølgelig skal der bruges andre ingredienser til din kaffeglasur. Du kan læse mere om kaffegalsur ved at trykke på det førnævnte link – eller læse videre i denne artikel.

Som du kan se på billedet indeholder kanelkage udelukkende ingredienser, som de fleste allerede har derhjemme. De er endda uden æg. Derfor er det altså en skøn opskrift hvis man er lækkersulten, men ikke orker turen til købmanden.

Svampet Kanelkage Uden Æg

Mange opskrifter på kanelkage bruger æg, men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Denne opskrift blev helt fantastisk, trods manglen på æg. Så hvis du leder efter en kanelkage opskrift uden æg, er dette jo perfekt. Det kan være du er løbet tør, eller måske du bare ikke spiser æg. Hvad end grunden er, så er dette en skøn kage.

Når man laver en kanelkage må den gerne være lidt svampet. Ikke for meget, men en lille smule. Det får du altså også uden æg i opskriften.

Hvilken Glasur Til Kanelkage?

Helt grundlæggende bruger en kanelkage kaffeglasur. Det er faktisk ret essentielt for kagen, da det giver en meget unik smag. Man skulle ikke tro det, men den lille smule kaffe som glasuren indeholder gør bare noget.

Når det er sagt, kan man naturligvis også bruge andre glasurer og smørcremer. Hvis man ikke bryder sig om kaffe er der jo god grund til at undgå dette. I det tilfælde kan man vælge at udelade kaffen, eller bruge en anden glasur.

Andre gode glasurer er chokoladeglasur eller citron smørcreme. Det er selvfølgelig ikke det samme. Dog kan det være en god ide hvis man elsker kanelkagen, men ikke er så vild med kaffesmagen.

kanelkage med kærnemælk
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Kanelkage Med Kærnemælk

Svampet kanelkage med kærnemælk og fyldig kaffeglasur, som er baseret på simple ingredienser og nem at lave. Den er uden æg og er en skøn kaffekage.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Dessert, kage
Køkken: Dansk
Tags: kanelkage, kanelkage med kaffeglasur, kanelkage med kærnemælk, svampet kanelkage
Portioner: 10 stykker
Kalorier: 329kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Kanelkage

  • 350 g Sukker
  • 400 g Hvedemel
  • 120 g Smør Smeltet
  • 6 tsk Kanel
  • 2 tsk Natron
  • 5 dl Kærnemælk

Kaffeglasur

  • 50 g Smør Smeltet
  • 250 g Flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 spsk Kakaopulver
  • 4 spsk Kaffe Varm eller kold

Sådan gør du

Kaffeglasur

  • Bland alle ingredienserne til kaffeglasur godt sammen, og stil til siden.
    kaffeglasur til kanelkage

Kanelkage

  • Smelt dit smør i en gryde eller mikroovn.
    kanelkage - smelt smør
  • I en skål blandes sukker og smeltet smør.
    kanelkage - smør sukker blandes
  • Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt sammen.
    kanelkage dej blandet
  • Hæld dejen i en bradepande. Bag kanelkagen i 30 minutter ved 200° almindelig ovn.
    kanelkage dej i bradepande
  • Lad kanelkagen køle lidt og tilføj dernæst kaffeglasuren.
    kanelkage med kærnemælk

Noter

Lad gerne kanelkagen køle før du tilføjer kaffeglasuren. Alternativt kan man tilføje glasuren mens kagen er lun og lade den afkøle herefter. På den måde bliver glasuren nemlig helt glat og blank.

2 kommentarer til “Kanelkage Opskrift | Kærnemælk og Kaffeglasur”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen