Go Back
+ servings
grove boller uden gær
Udskriv
3.25 fra 176 stemmer

Grove Boller uden Gær

Luftige grove boller som er uden gær, og i stedet bruger bagepulver. De er nemme at lave og der er ingen hævetid.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Boller
Køkken: Dansk
Tags: boller uden gær, boller uden hævetid, grovboller, grove boller, hurtige boller
Portioner: 20 boller
Kalorier: 98kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt
  • 2 dl Yoghurt
  • 1 dl Smeltet smør Olie kan også bruges, tilsvarende 1 dl.
  • 1 tsk Sukker
  • 300 g Hvedemel
  • 60 g Fuldkornsmel
  • 1 stk Æggeblomme Valgfrit.

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn og klargør bagepapir.
  • I en stor skål blandes bagepulver, yoghurt, smeltet smør(eller olie) og sukker.
  • Pisk nu hvedemel og fuldkornsmel ud i de våde ingredienser langsomt, indtil du får en jævn og fast dej. Ælt dejen indtil helt blandet.
  • Fordel dejen til 20 boller, og placer dem på bagepladen.
  • Pensel nu dine boller med æggeblomme. Det kan udelades, men giver et flot resultat.
  • Bag bollerne i 20 minutter, eller indtil gyldne på toppen.

Noter

Hvis du gerne vil have dem ekstra grove kan du bruge mere fuldkornsmel og mindre hvedemel, det samme gælder omvendt.