Go Back
+ servings
veganske boller
Udskriv
3.77 fra 63 stemmer

Veganske Boller

Skøn opskrift på veganske boller som er luftige og nemme at lave. De bruger hvedemel og mandelmælk, men du kan nemt udskifte med hvad du foretrækker.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hævetid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Boller
Køkken: Dansk
Tags: boller, boller med gær, hvide boller, vegansk brød, veganske boller
Portioner: 12 boller
Kalorier: 143kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 240 g Hvedemel
  • 1 dl Mandelmælk
  • 1/2 dl Vand
  • 2 spsk Vegansk smør
  • 25 g Gær

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn.
  • I en stor skål blandes hvedemel, sukker og salt.
  • Bland gæret ud i vandet, og mandelmælk samt smør, tilføj det hernæst til skålen og bland det hele sammen.
  • Bland de tørre og våde ingredienser sammen indtil du får en jævn dejmasse.
  • Del dejen i 12 veganske boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dernæst et hviskestykke over og lad dem hæve i 40-60 minutter.
  • Bag de veganske boller i 18-20 minutter, eller indtil dejligt gyldne.

Noter

Server dem med masser vegansk smør eller chokoladecreme.