Veganske Boller | Opskrift på Hurtige Boller

Luftige veganske boller som bruger plantebaseret mælk og godt med vegansk smør, sådan at de smager mindst lige så godt som de traditionelle. De kan bruges som mad til hverdagen, madpakken eller endda en børnefødselsdag.

Desuden gør de sig rigtig godt til vegansk smør og chokolade, men det er naturligvis også muligt at bruge anden pålæg. De er nemme at lave og hævetiden er kort, så giv dem et forsøg!

Nemt at lave veganske boller

Det er egentlig ganske nemt at lave veganke boller og brød. Problemet med brød er normalt at de fleste klassiske opskrifter bruger mælk. Det gør sig gældende for groft brød såvel som snobrød, da det blot er en traditionel ingrediens.

I nyere tid er det heldigvis blevet super nemt at anskaffe plantebaseret mælk, og det er endda billigt. Hvis du køber dit plantebaserede mælk i online supermarkeder er der bare endnu flere penge at spare.

Hvis du allerede har mælktyper som havremælk, mandelmælk eller lignende derhjemme kan du blot bruge disse i stedet for sædvanlig mælk. Du finder et eksempel på veganske boller herunder, hvor der bruges mandelmælk, hvilket giver et skønt resultat.

Desuden kan du også tilføje fuldkornsmel, hvis du ønsker. Vil du gerne lave grove boller kan du bare udskifte 50 gram hvedemel til fordel for 50 gram fuldkornsmel. Det er endda muligt at lave grove boller uden gær, den opskrift finder du også her på Altmad.

veganske boller
Udskriv
5 fra 1 stemme

Veganske Boller

Skøn opskrift på veganske boller som er luftige og nemme at lave. De bruger hvedemel og mandelmælk, men du kan nemt udskifte med hvad du foretrækker.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hævetid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Boller
Køkken: Dansk
Tags: boller, boller med gær, hvide boller, vegansk brød, veganske boller
Portioner: 12 boller
Kalorier: 143kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 2 spsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt
  • 240 g Hvedemel
  • 1 dl Mandelmælk
  • 1/2 dl Vand
  • 2 spsk Vegansk smør
  • 25 g Gær

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn.
  • I en stor skål blandes hvedemel, sukker og salt.
  • Bland gæret ud i vandet, og opvarm mandelmælk samt smør, tilføj det hernæst til skålen og bland det hele sammen.
  • Bland de tørre og våde ingredienser sammen indtil du får en jævn dejmasse.
  • Del dejen i 12 veganske boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dernæst et hviskestykke over og lad dem hæve i 40-60 minutter.
  • Bag de veganske boller i 18-20 minutter, eller indtil dejligt gyldne.

Noter

Server dem med masser vegansk smør eller chokoladecreme.

Skriv en kommentar