Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
4
fra
12
stemmer
Fløjlsgrød - Maizenagrød
Gammeldags fløjlsgrød med maizena. Prøv den traditionelle maizenagrød med sødmælk, æg, maizena og sukker.
Forb. tid
5
min
Tilb. tid
2
min
Samlet tid
7
min
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Tags:
fløjlsgrød, fløjlsgrød med æg, fløjlsgrød med maizena, maizenagrød
Portioner:
4
portioner
Kalorier:
124
kcal
Forfatter:
Gustav Hassert
Køkkenudstyr
Eva Trio Kasserolle
Ingredienser
8
dl
Sødmælk
50
g
Maizena majsstivelse
Eller hvedemel
1
spsk
Sukker
1
stk
Æg
Sådan gør du
I en skål blandes mel, 2 dl mælk og ægget. Dette fungerer som din jævning.
I en gryde opvarmes 6 dl mælk, indtil det koger.
Når det begynder at koge tilføjes jævningen, hvilket piskes sammen med mælken.
Kog fløjlsgrøden videre i 2 minutter, og smag herefter til med sukker.
Server med masser af kanel eller ekstra sukker.
Noter
Denne gammeldags dessert skal gerne spises umiddelbart efter den er lavet. Jeg anbefaler ikke den gemmes til senere brug, trods det er muligt.