Go Back
+ servings
fløjlsgrød med maizena
Udskriv
4 fra 12 stemmer

Fløjlsgrød - Maizenagrød

Gammeldags fløjlsgrød med maizena. Prøv den traditionelle maizenagrød med sødmælk, æg, maizena og sukker.
Forb. tid5 min
Tilb. tid2 min
Samlet tid7 min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tags: fløjlsgrød, fløjlsgrød med æg, fløjlsgrød med maizena, maizenagrød
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 124kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 8 dl Sødmælk
  • 50 g Maizena majsstivelse Eller hvedemel
  • 1 spsk Sukker
  • 1 stk Æg

Sådan gør du

  • I en skål blandes mel, 2 dl mælk og ægget. Dette fungerer som din jævning.
  • I en gryde opvarmes 6 dl mælk, indtil det koger.
  • Når det begynder at koge tilføjes jævningen, hvilket piskes sammen med mælken.
  • Kog fløjlsgrøden videre i 2 minutter, og smag herefter til med sukker.
  • Server med masser af kanel eller ekstra sukker.

Noter

Denne gammeldags dessert skal gerne spises umiddelbart efter den er lavet. Jeg anbefaler ikke den gemmes til senere brug, trods det er muligt.