fløjlsgrød med maizena

Fløjlsgrød med Maizena | Maizenagrød Opskrift

Her finder du en nem opskrift på fløjlsgrød med maizena. Brugen af maizena giver lige lidt ekstra til retten, og kaldes også en maizenagrød. Det er en vaskeægte klassiske indenfor det danske køkken, som enhver skal prøve på et tidspunkt.

Hvis du ikke allerede har prøvet denne ret kan jeg klart anbefale den. Smagen er god og den kan endda laves på under 7 minutter. Desuden koster den utroligt lidt, så giv den et forsøg.

Du kan servere fløjlsgrød med diverse toppings. I denne opskrift brugte jeg kanel, men det er også muligt at bruge frugt og ekstra sukker. Den kan godt være lidt kedelig, hvis man ikke har noget lækkert at drysse ovenpå.

Gammeldags fløjlsgrød

Fløjlsgrød er en af de helt gamle klassikere, som er blevet glemt. Vi spiser retter som risengrød og koldskål både sommer og vinter, men lige præcis denne er altså gået i glemmebogen. Det er imidlertid lidt ærgerligt da den smager ganske fint, og er lav i kalorier.

Det udgør altså en skøn dessert eller mellemsnack, som endda ikke er så usund igen. Den indeholder eksempelvis langt mindre kalorier end blåbærmuffins eller en klassisk cheesecake. Samtidig smager den jo skønt, så hvad er der ikke at elske.

Hvis du leder efter andre lækre opskrifter til en hyggelig aften, har jeg masser her på siden. Jeg kan særligt anbefale mine Rasmus Klump pandekager som kan noget helt særligt. Du kan endda servere disse til din fløjlsgrød med maizena.

fløjlsgrød med maizena
Udskriv
4 fra 12 stemmer

Fløjlsgrød – Maizenagrød

Gammeldags fløjlsgrød med maizena. Prøv den traditionelle maizenagrød med sødmælk, æg, maizena og sukker.
Forb. tid5 min
Tilb. tid2 min
Samlet tid7 min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tags: fløjlsgrød, fløjlsgrød med æg, fløjlsgrød med maizena, maizenagrød
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 124kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Køkkenudstyr

Ingredienser

  • 8 dl Sødmælk
  • 50 g Maizena majsstivelse Eller hvedemel
  • 1 spsk Sukker
  • 1 stk Æg

Sådan gør du

  • I en skål blandes mel, 2 dl mælk og ægget. Dette fungerer som din jævning.
  • I en gryde opvarmes 6 dl mælk, indtil det koger.
  • Når det begynder at koge tilføjes jævningen, hvilket piskes sammen med mælken.
  • Kog fløjlsgrøden videre i 2 minutter, og smag herefter til med sukker.
  • Server med masser af kanel eller ekstra sukker.

Noter

Denne gammeldags dessert skal gerne spises umiddelbart efter den er lavet. Jeg anbefaler ikke den gemmes til senere brug, trods det er muligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen