chokoladekage uden smør

Chokoladekage Uden Smør | Opskrift på Nem Kage

Nem chokoladekage uden smør, hvor der i stedet bruges en olie. Trods kagen er uden smør har den stadig en lækker smag af chokolade, og er altså meget lig den klassiske. Det er således den perfekte kage til dig som ikke har noget smør derhjemme.

Du kan servere denne chokoladekage til mange typer begivenheder og med masser tilbehør. Det er nemlig en simpel opskrift, hvilket tillader du selv kan vælge en glasur eller andet tilbehør til kagen.

Nem chokoladekage uden smør

I den klassiske chokoladekage bruger man normalvis godt med smør. Det gælder for en chokoladekage med kærnemælk såvel som en uden mælk. Dog er det altså ganske nemt at lave en chokoladekage som er helt uden smør.

Den skal naturligvis stadig have noget fedtstof, hvilket er hvorfor man bruger olie. Her er det vigtigt du bruger en smagsneutral olie, da den ikke skal overtage smagen. Derfor anbefaler jeg altså ikke man bruger en ekstra olivenolie eller lignende. Desuden ville det også være et spild af en god olie.

Faktisk er dette tilmed en af de nemmeste chokoladekager man kan lave. Du blander nemlig bare ingredienserne, hvorefter den sættes i ovnen. Så bliver det ikke nemmere. Hvis man ønsker kan man tilmed lave den i en kop.

Hvilken glasur til chokoladekage?

Jeg anbefaler altid man serverer en chokoladekage med glasur. Det kan være alle typer glasur, da det afhænger fuldstændig af dine præferencer. Mange vil bruge en simpel glasur af sukker eller en chokoladeglasur. Dog kan man altså også bruge de mere friske.

Man bruger normalvis meget tunge glasurer og smørcremer til kager med chokolade, men man kan også bruge nogle som gør kagen mere frisk. Det kan være alt fra en kokosglasur til en glasur med æggehvide.

Desuden kan man altså også bruge diverse smørcremer, men denne opskrift er på en chokoladekage uden smør, så derfor er en sukkerglasur mere oplagt.

chokoladekage uden smør
Udskriv
4 fra 125 stemmer

Chokoladekage uden Smør

En nem opskrift på chokoladekage uden smør, som i stedet bruger olie. Det er en tung kage med masser smag af chokolade.
Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid50 min
Ret: kage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage uden smør, kage med chokolade, nem chokoladekage
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 327kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 110 g Hvedemel
  • 175 g Sukker
  • 45 g Kakaopulver
  • 1 tsk Æg
  • 125 ml Mælk Den type du foretrækker
  • 75 ml Olie Smagsneutral
  • 1,5 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 125 ml Kogende vand

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn. Klargør springform af 20 cm, med fedtstof.
  • Tilføj alle ingredienserne, undtagen det kogende vand, til en stor skål. Ved brug af håndmixer blandes disse godt sammen til du får en jævn masse.
  • Opvarm dit vand, indtil det bliver kogende, og tilføj til blandingen. Pisk nu det hele sammen igen – dette gør dejen meget flydende.
  • Tilføj chokoladekage dejen til din springform med fedtstof. Bag nu kagen i 25-35 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i – og den kommer ren op.
  • Fjern kagen fra din springform og lad den køle af.
  • Tilføj gerne et lag smørcreme eller frosting, men husk at lad kagen køle af først. Server chokoladekagen med en håndfuld bær eller is.

Noter

Dette er en grundopskrift på chokoladekage uden smør og opskriften indeholder derfor ikke frosting eller anden smørcreme. Jeg anbefaler dog du laver en glasur til kagen, da det gør den super lækker.

2 kommentarer til “Chokoladekage Uden Smør | Opskrift på Nem Kage”

    1. Hvis den er meget vandet, kan man tilføje lidt mel. Den skulle dog gerne blive god og svampet efter bagning. (:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen