Go Back
+ servings
chokoladekage uden smør
Udskriv
4 fra 125 stemmer

Chokoladekage uden Smør

En nem opskrift på chokoladekage uden smør, som i stedet bruger olie. Det er en tung kage med masser smag af chokolade.
Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid50 min
Ret: kage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage uden smør, kage med chokolade, nem chokoladekage
Portioner: 6 portioner
Kalorier: 327kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 110 g Hvedemel
  • 175 g Sukker
  • 45 g Kakaopulver
  • 1 tsk Æg
  • 125 ml Mælk Den type du foretrækker
  • 75 ml Olie Smagsneutral
  • 1,5 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 125 ml Kogende vand

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn. Klargør springform af 20 cm, med fedtstof.
  • Tilføj alle ingredienserne, undtagen det kogende vand, til en stor skål. Ved brug af håndmixer blandes disse godt sammen til du får en jævn masse.
  • Opvarm dit vand, indtil det bliver kogende, og tilføj til blandingen. Pisk nu det hele sammen igen - dette gør dejen meget flydende.
  • Tilføj chokoladekage dejen til din springform med fedtstof. Bag nu kagen i 25-35 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i - og den kommer ren op.
  • Fjern kagen fra din springform og lad den køle af.
  • Tilføj gerne et lag smørcreme eller frosting, men husk at lad kagen køle af først. Server chokoladekagen med en håndfuld bær eller is.

Noter

Dette er en grundopskrift på chokoladekage uden smør og opskriften indeholder derfor ikke frosting eller anden smørcreme. Jeg anbefaler dog du laver en glasur til kagen, da det gør den super lækker.