Go Back
+ servings
Chokoladekage med Mousse
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Chokoladekage med Mousse

Dette er den perfekte chokoladekage med mousse opskrift. Den er blød og dejlig cremet og så er den også nem at lave.
Forb. tid40 min
Tilb. tid18 min
Samlet tid58 min
Ret: kage
Køkken: Dansk
Tags: chokolade kage mousse, chokoladekage, chokoladekage med mousse, dressing til tunmousse
Portioner: 20 stykker
Kalorier: 267kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Chokolade Mousse

  • 720 ml Piskefløde
  • 8 store Æggeblommer
  • 50 g Sukker
  • 525 g Mørk chokolade
  • 90 g Flormelis

Chokoladekage

  • 120 g Hvedemel
  • 32 g Kakaopulver
  • 150 g Sukker
  • 1,5 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 60 ml Rapsolie
  • 1 stort Æg
  • 60 ml Kefir
  • 1 stk Vaniljeekstrakt Der kan også bruges vaniljepulver
  • 60 ml Varmkakao

Sådan gør du

Chokolade Mousse

  • Rør halvdelen af piskefløden sammen med æggeblommer og sukker i en mellemstor gryde. Lad det tilberede over medium varme i omkring 1-2 minutter til en cremet konsistens fås. Det er vigtigt at det ikke kommer op og koge på noget som helst tidspunkt.
  • Tag af varme og rør videre rundt i 1 minut.
  • Tilføj den mørke chokolade og rør indtil opløst.
  • Hæld det herefter over i en skål og lad det køle fuldstændig.
  • Tænd ovnen på 175°C. Klargør en 23 cm bageform med bagepapir og sæt tilside.

Chokoladekage

  • I en passende størrelse skål røres hvedemel, kakaoupulver, sukker, bagepulver og salt sammen. Sæt til side
  • I en anden skål piskes olie, æg, kefir og vanilje sammen.
  • Hæld de tilsidestilte tørre indgredientser i og rør sammen.
  • Hæld den varmekakao i og rør sammen indtil dejen bliver glat uden klumper.
  • Hæld dejen i bageformen og bag i 16-18 minutter eller indtil en tandstik kan stikkes i midten og tages ud uden dej på.

Fortsættelse af Mousse

  • Pisk nu resten af piskefløden i en skål for sig selv.
  • Tilføj Flormelis og pisk videre indtil den virker fast.
  • Vend herefter den piskede fløde og flomelis i den afkølede tilsidesatte mousse.

Samling af kage

  • Når chokoladekagen er færdig tages den ud og sættes til afkølning.
  • For at få en mere jævn kage, skær et tyndt lag af kagens overflade af. Herefter fordeles moussen ovenpå kagen, mens den satdig ligger i formen.
  • Sæt låg på bageformen, så den bliver lufttæt og lad så kagen køle i køleskabet i 12 timer eller hen over natten.
  • Når kagen har kølet kan du evt. pynte den med lidt hakket chokolade eller glasur.

Noter

Selvom chokoladekagen allerede har mousse kan man sagtens tilføje et lille lag glasur. Ikke kun giver det noget smag, men det ser også bare super flot ud.