Chokoladekage med Mousse | Perfekt Opskrift

Denne super lækre chokoladekage med mousse er en fantastisk selskabskage. Kagen er dejlig svampet og moussen er lækker blød. Det bedste ved denne selskabskage er, at man kun behøver et enkelt stykke før man er dejligt tilfredsstillet.

Kagen er let at slå sammen, men kræver en del tålmodighed før den kan smages. Derfor skal du huske at være i god tid, før du begynder på denne kage, hvis den skal serveres til et selskab.

Desuden er dette den perfekte opskrift til dig som ikke har smør i køkkenet. Det er nemlig en chokoladekage uden smør, som smager mindst lige så godt som de traditionelle.

Chokolademoussen

Når det kommer til chokolademoussen, kan der godt opstå komplikationer, når chokoladen skal røres i. Ved dette step kan man risikere at den smelter. Hvis konsistensen ændrer sig til en mere grynet konsistens når chokoladen røres i, så er moussen skilt.

Det der gør at moussen kan skille når du rører chokoladen i er, at chokoladen er blevet puttet i gryden for hurtigt. Det altafgørende er nemlig, at gryden tages af varmen hvorefter der røres rundt i omkring ét minut. Efter dette minut kan man så stille og roligt begynde at smelte chokoladen nede i gryden.

Det er vigtigt at vide, at selvom moussen skiller, så er der absolut ingen grund til at smide det hele ude og starte forfra. I langt de faste tilfælde kan der hives fat i en håndmixer og piske indtil konsistensen igen er glat. Her kan jeg anbefale denne håndmixer fra KitchenOne, som har alt du skal bruge.

Et andet trick er også at piske en spsk. honning i, som også kan gøre konsistensen glat igen

Glasur til kagen

Hvis kagen skal være endnu mere ekstravagant, så kan der laves en dejlig Chokoladeglasur, som kan hældes over chokoladekagen dagen efter. Det er vigtigt at den hældes stille og roligt ud over kagen.

Desuden er det også muligt at lave en glasur uden flormelis, hvis du skulle være så uheldig at være foruden. Denne opskrift finder du her på Altmad.

Chokoladekage med Mousse
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Chokoladekage med Mousse

Dette er den perfekte chokoladekage med mousse opskrift. Den er blød og dejlig cremet og så er den også nem at lave.
Forb. tid40 min
Tilb. tid18 min
Samlet tid58 min
Ret: kage
Køkken: Dansk
Tags: chokolade kage mousse, chokoladekage, chokoladekage med mousse, dressing til tunmousse
Portioner: 20 stykker
Kalorier: 267kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Chokolade Mousse

  • 720 ml Piskefløde
  • 8 store Æggeblommer
  • 50 g Sukker
  • 525 g Mørk chokolade
  • 90 g Flormelis

Chokoladekage

  • 120 g Hvedemel
  • 32 g Kakaopulver
  • 150 g Sukker
  • 1,5 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 60 ml Rapsolie
  • 1 stort Æg
  • 60 ml Kefir
  • 1 stk Vaniljeekstrakt Der kan også bruges vaniljepulver
  • 60 ml Varmkakao

Sådan gør du

Chokolade Mousse

  • Rør halvdelen af piskefløden sammen med æggeblommer og sukker i en mellemstor gryde. Lad det tilberede over medium varme i omkring 1-2 minutter til en cremet konsistens fås. Det er vigtigt at det ikke kommer op og koge på noget som helst tidspunkt.
  • Tag af varme og rør videre rundt i 1 minut.
  • Tilføj den mørke chokolade og rør indtil opløst.
  • Hæld det herefter over i en skål og lad det køle fuldstændig.
  • Tænd ovnen på 175°C. Klargør en 23 cm bageform med bagepapir og sæt tilside.

Chokoladekage

  • I en passende størrelse skål røres hvedemel, kakaoupulver, sukker, bagepulver og salt sammen. Sæt til side
  • I en anden skål piskes olie, æg, kefir og vanilje sammen.
  • Hæld de tilsidestilte tørre indgredientser i og rør sammen.
  • Hæld den varmekakao i og rør sammen indtil dejen bliver glat uden klumper.
  • Hæld dejen i bageformen og bag i 16-18 minutter eller indtil en tandstik kan stikkes i midten og tages ud uden dej på.

Fortsættelse af Mousse

  • Pisk nu resten af piskefløden i en skål for sig selv.
  • Tilføj Flormelis og pisk videre indtil den virker fast.
  • Vend herefter den piskede fløde og flomelis i den afkølede tilsidesatte mousse.

Samling af kage

  • Når chokoladekagen er færdig tages den ud og sættes til afkølning.
  • For at få en mere jævn kage, skær et tyndt lag af kagens overflade af. Herefter fordeles moussen ovenpå kagen, mens den satdig ligger i formen.
  • Sæt låg på bageformen, så den bliver lufttæt og lad så kagen køle i køleskabet i 12 timer eller hen over natten.
  • Når kagen har kølet kan du evt. pynte den med lidt hakket chokolade eller glasur.

Noter

Selvom chokoladekagen allerede har mousse kan man sagtens tilføje et lille lag glasur. Ikke kun giver det noget smag, men det ser også bare super flot ud.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering