glasur uden flormelis

Glasur Uden Flormelis Opskrift | Almindelig Sukker

Hvis man ikke har flormelis i køkkenet kan man godt lave glasur uden flormelis. Hvis man har noget sukker stående kan det nemlig nemt laves om det til flormelis. Det er både nemt og langt billigere. Faktisk er almindelig flormelis 4 gange dyrere end det man selv laver.

Du tænker måske om flormelis og sukker virkelig er det samme? Flormelis er intet andet end pulveriseret sukker, med lidt kartoffelmel. Det er derfor muligt at lave sin egen flormelis, som smager ligesom den man køber. Nogen oplever den er lidt sødere end købt flormelis, men det er ikke et problem.

Lav Hjemmelavet Flormelis

Hvis man skal købe flormelis i en butik er det faktisk langt dyrere end almindeligt sukker. En pakke flormelis på 500 gram koster omkring 13 kroner, mens en pakke almindelig sukker på 1 kg koster omkring 9 kroner. Det er altså hvis man køber nogle af de billigste variationer.

Det vil altså sige at flormelis er omkring 4 gange dyrere end almindeligt sukker. Trods produktet er meget ens. Faktisk er indholdet i flormelis og almindelig sukker fuldkommen ens på nær at flormelis indeholder kartoffelmel. Derfor kan man altså sagtens lave sin egen flormelis.

Man skal være opmærksom på at flormelis er mindre sødt end almindeligt sukker. Dog er det altså ikke noget jeg bemærker synderlig meget til, når jeg laver hjemmelavet flormelis. Man kan ganske simpelt bare blende sit sukker for at lave det til flormelis.

Hvis det er for sødt kan man vælge at lave en glasur med æggehvide, eller tilføje kakao og lave en chokoladeglasur.

Kan Man Lave Glasur Uden Flormelis?

Det er et spørgsmål flere har stillet sig selv. Jeg har i hvert fald. Det kommer an på hvad der menes med uden flormelis. Hvis man skal lave glasur, men ikke har flormelis i køkkenet, kan man altså godt lave glasur. Det det skyldes jo at man kan lave sukker om til flormelis.

Så teknisk set kan man ikke lave en klassisk glasur uden flormelis. Men man kan godt lave glasur, selvom man ikke har flormelis i køkkenet. Hvis man har sukker kan dette nemlig nemt laves til flormelis, hvis man har en blender.

glasur uden flormelis
Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Glasur Uden Flormelis

Sådan laver du en simpel glasur uden flormelis. Lav din egen flormelis af sukker, med denne nemme glasur.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Ret: Dessert, glasur
Køkken: Dansk
Tags: chokoladeglasur, glasur af sukker, glasur med flormelis, glasur uden flormelis
Portioner: 2 portioner
Kalorier: 778kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Pris: 5 kr.

Ingredienser

  • 400 g Sukker
  • 1 dl Vand

Sådan gør du

Hjemmelavet Flormelis

  • Tilsæt sukker til en blender og blend alt sukkeret indtil pulveriseret.
  • Det er vigtigt at alle sukkerkorn er blevet pulveriseret. Hvis du stadig oplever at der er korn, kan du derfor sigte sukkeret efter det er blendet.

Glasuren

  • Hæld 400 gram hjemmelavet flormelis i en skål.
  • Tilsæt nu en 1 dl vand og rør det hele godt sammen.
  • Brug glasuren med det samme, mens den stadig er flydende.

Noter

Det er altså en super smart opskrift, hvis du skal lave glasur, men er foruden flormelis. Desuden er det også en meget billigere løsning, end at købe flormelis færdiglavet. Det koster faktisk under halvdelen.

2 kommentarer til “Glasur Uden Flormelis Opskrift | Almindelig Sukker”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen