tangsalat wakame

Tangsalat Opskrift | Japansk Wakame Tangsalat

Wakame tang salat er en meget lækker tangsalat fra Japan. Her er mit bedste bud på hvordan du relativt let og hurtigt kan lave en super lækker tangsalat, der både er sund og lækker. Man mener denne salat stammer fra omkring det 8. århundrede, og ordet wakame er navnet for tangarten.  

Tangsalat er meget lækkert f.eks. til sushi og andet japansk mad. Du kan også servere den som en helt almindelig salat, selv til en god bøf. 

Desuden tager det næsten ingen tid at lave min tang salat. Det tager faktisk kun cirka 15 minutter. Alt i alt får du med denne opskrift hurtigt og nemt en lækker wakame tangsalat. 

Hvor køber man tangsalat?

Desværre er det svært at købe færdiglavet tangsalat, men de fleste asiatiske købmænd og supermarkeder har ofte et stort udvalg af tørret tang. Heldigvis kan du med min opskrift hurtigt lave din egen tang salat med tørret tang, som bliver hydreret. 

Wakame tang har en sød smag og lækker tekstur, da den har godt med bid. Man betragter wakame som en slags superfood, så du kan spise den med god samvittighed. Det er ikke dårligt, siden man til sushi ris altid bruger hvide ris, hvilket ikke er den sundeste fødevare.

Da wakame tang er en superfood, har denne tangsalat opskrift også få kalorier. Faktisk er der kun 45 kalorier pr. 100 gram wakame tang. Derfor er denne opskrift rigtig kalorielet.

Bedste grønne tilbehør til sushi

Denne opskrift er klassisk tilbehør til Hosomaki sushi og sashimi. Det kan være Skal du derfor imponere dine gæster til din næste middag, kan jeg helt klart anbefale at prøve denne wakame tangsalat opskrift. 

I Japan bruger man wakame til mange retter, og man regner med at man har brugt tangarten siden det 8. århundrede, faktisk siden ”Nara”-perioden. Wakame tang er også rigt på mange forskellige B-vitaminer, f.eks. riboflavin.

Jeg kan derfor helt klart anbefale at prøve wakame tangsalat. Du kan ofte finde de nødvendige ingredienser i et velassorteret supermarked eller en asiatisk købmænd, hvoraf flere og flere dukker op.

tangsalat wakame
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Tangsalat – Wakame

Lækker opskrift på tangsalat lavet af tørret Wakame tang. Det er en japansk opskrift som passer perfekt som tilbehør til de fleste typer sushi.
Forb. tid5 min
Tilb. tid9 min
Samlet tid14 min
Ret: Salat
Køkken: Japansk
Tags: Japansk tangsalat, spiselig tang, tørret tang, Wakame tangsalat
Portioner: 2 portioner
Kalorier: 45kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 70 g Tørret wakame tang skåret i strimler
  • 4 spsk Sojasauce gerne japansk
  • 1 spsk Risvinseddike
  • 1 spsk Mirin
  • 1,5 spsk Sesamsolie gerne varmet let på en pande
  • 1 tsk Sukker gerne rørsukker
  • 2 tsk Revet ingefær
  • 1 fed Hvidløg revet
  • ¼ tsk Chilliflager fx piri-piri
  • ¼ stk Agurk I meget tynde skiver
  • 1 tsk Hvide sesamfrø
  • 1 tsk Sorte sesamfrø kan undlades

Sådan gør du

  • Læg den tørrede wakametang i en mellemstor skål og lad dem bløde op i 10 minutter, eller til den er hydreret.
  • Rør sojasauce, risvinseddike, mirin, sukker, ingefær, hvidløg, sesamsolie og chili sammen i en anden skål.
  • Læg nu wakametangen ned i en si eller et dørslag, og dræn vandet. Skyl tangen godt, så der ikke kommer nogle urenheder med i din færdige salat.
  • Til sidst skal du kombinere den drænede tang med dressingen du lavede i trin 2. Rør salaten godt sammen, og kombiner evt. med dine hænder. Pynt med sesamfrø og servér straks.

Noter

Når tangen er hydreret, burde den være lysegrøn, let og blød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen