Go Back
+ servings
tangsalat wakame
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Tangsalat - Wakame

Lækker opskrift på tangsalat lavet af tørret Wakame tang. Det er en japansk opskrift som passer perfekt som tilbehør til de fleste typer sushi.
Forb. tid5 min
Tilb. tid9 min
Samlet tid14 min
Ret: Salat
Køkken: Japansk
Tags: Japansk tangsalat, spiselig tang, tørret tang, Wakame tangsalat
Portioner: 2 portioner
Kalorier: 45kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 70 g Tørret wakame tang skåret i strimler
  • 4 spsk Sojasauce gerne japansk
  • 1 spsk Risvinseddike
  • 1 spsk Mirin
  • 1,5 spsk Sesamsolie gerne varmet let på en pande
  • 1 tsk Sukker gerne rørsukker
  • 2 tsk Revet ingefær
  • 1 fed Hvidløg revet
  • ¼ tsk Chilliflager fx piri-piri
  • ¼ stk Agurk I meget tynde skiver
  • 1 tsk Hvide sesamfrø
  • 1 tsk Sorte sesamfrø kan undlades

Sådan gør du

  • Læg den tørrede wakametang i en mellemstor skål og lad dem bløde op i 10 minutter, eller til den er hydreret.
  • Rør sojasauce, risvinseddike, mirin, sukker, ingefær, hvidløg, sesamsolie og chili sammen i en anden skål.
  • Læg nu wakametangen ned i en si eller et dørslag, og dræn vandet. Skyl tangen godt, så der ikke kommer nogle urenheder med i din færdige salat.
  • Til sidst skal du kombinere den drænede tang med dressingen du lavede i trin 2. Rør salaten godt sammen, og kombiner evt. med dine hænder. Pynt med sesamfrø og servér straks.

Noter

Når tangen er hydreret, burde den være lysegrøn, let og blød.