Go Back
+ servings
Chokolade Muffins med Kakao
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokolade Muffins med Kakao

Lækre svampede, bløde og lette chokolade muffins med kakao og chokoladestykker.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tags: chokolade muffins med kakao, chokolademuffins, chokolademuffins med kakao, kanelmuffins
Portioner: 18 muffins
Kalorier: 288kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 270 g Hvedemel
  • 250 g Sukker
  • 60 g Kakaoupulver
  • 1 spsk Bagepulver
  • 3/4 tsk Salt
  • 2 Store Æg
  • 240 ml Kærnemælk
  • 180 ml Rapsolie
  • 1 tsk Vaniljeekstrakt Eller vaniljesukker
  • 175 g Chokolade Hvid, mælke eller mørkchokolade efter præference

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 220°C.
  • I en stor skål blandes hvedemel, sukker, kakaoupulver, bagepulver og salt. Sæt denne til side.
  • I en anden stor skål røres æg, kærnemælk, rapsolie og vanilje sammen.
  • Rør de tørre indgredientser sammen med de våde og rør godt sammen indtil der ikke er nogle klumper.
  • Herefter hakkes chokoladen ud i passende stykker og røres i skålen.
  • Fyld muffindejen i de små muffinsforme og bag dem på 220°C i 5 minutter. Herefter sænkes temperaturen til 175°C, hvor de yderligere bages i 15-17 minutter eller indtil, der kan stikkes en tandstik og dejen og tage den op uden der hænger dej fast.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Noter

Hvis man ikke spiser alle muffins på samme dag oplever man ofte de bliver lidt tørre. Her kan det være en god ide at fryse dem ned og tø op i en mikroovn. Det giver dem nemlig den svampede konsistens tilbage og luner dem samtidig.