En opskrift på kartoffelmos med æg, hvilket gør den super cremet og luftig. Prøv denne perfekte kartoffelmos, hvor der bruges æg til at gøre den luftig.
Forb. tid5min
Tilb. tid15min
Samlet tid20min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tags: cremet kartoffelmos, kartoffelmos, kartoffelmos med æg, luftig kartoffelmos
Portioner: 4portioner
Kalorier: 127kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
700gKartofler
1dlMælk
4spskSmør
1stkÆg
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og lad disse koge i 15 minutter, eller indtil helt bløde.
Dræn vandet fra kartoflerne og læg kartoflerne tilbage i den nu tømte gryde. Tilføj mælk og smør, hvorefter det hele mases godt sammen. Der må ikke være nogen klumper.
Tilføj ægget til den stadig varme kartoffelmos og bland det sammen. Tilføj ekstra smør, hvis det ønskes.
Smag til med salt og peber.
Server kartoffelmosen varm med forårsløg eller bacon på toppen.
Noter
Du tænker måske det ikke lyder helt sikker at bruge et råt æg, men her skal du huske at varmen fra kartoffelmosen faktisk tilbereder ægget.