Kartoffelmos med Æg | Nem og Luftig Opskrift

Kartoffelmos med æg er en nem måde at gøre retten mere luftig og cremet. Det giver nemlig en utrolig god konsistent, når man tilføjer æg til sin kartoffelmos. Desuden er det super nemt, da det blot skal tilføjes til blandingen.

Med kartoffelmos har du et hav af muligheder i henhold til topping og ingredienser. Jeg anbefaler du serverer denne opskrift med nogle friske forårsløg eller måske en ekstra klat smør. Der skal altid lidt topping til, når man laver en god kartoffelmos.

Æg giver en luftig og cremet kartoffelmos

Hvis du gerne vil have en rigtig lækker kartoffelmos kan det være en god ide at bruge et æg. Det gør den nemlig langt mere luftig og cremet end den ellers ville være. Dertil indeholder æg også masser proteiner og gode fedtstoffer. Så det er tilmed sundt.

Man tilføjer ægget råt, men du skal ikke være bekymret. Kartofler holder nemlig utroligt godt på varmen og ægget vil hurtigt blive tilberedt af varmen herfra. Så du skal altså ikke være nervøs for sygdomme eller lignende. Desuden anses æg ikke længere som at være farlige rå.

Denne opskrift bruger mælk, men det er også muligt at lave kartoffelmos uden mælk. Det kan jo være smart hvis man er løbet tør. Desuden er der utroligt mange muligheder når det kommer til at lave denne ret.

Jeg lavede fornylig en kartoffelmos med bacon, som blev fuldstændig fantastisk. Det er en lidt fed sag, men det er bestemt ikke et problem for mig. Desuden er det også lækkert hvis man tilføjer en god Pecorino ost til sin kartoffelmos.

kartoffelmos med æg
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kartoffelmos med Æg

En opskrift på kartoffelmos med æg, hvilket gør den super cremet og luftig. Prøv denne perfekte kartoffelmos, hvor der bruges æg til at gøre den luftig.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tags: cremet kartoffelmos, kartoffelmos, kartoffelmos med æg, luftig kartoffelmos
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 127kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 700 g Kartofler
  • 1 dl Mælk
  • 4 spsk Smør
  • 1 stk Æg

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og lad disse koge i 15 minutter, eller indtil helt bløde.
  • Dræn vandet fra kartoflerne og læg kartoflerne tilbage i den nu tømte gryde. Tilføj mælk og smør, hvorefter det hele mases godt sammen. Der må ikke være nogen klumper.
  • Tilføj ægget til den stadig varme kartoffelmos og bland det sammen. Tilføj ekstra smør, hvis det ønskes.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server kartoffelmosen varm med forårsløg eller bacon på toppen.

Noter

Du tænker måske det ikke lyder helt sikker at bruge et råt æg, men her skal du huske at varmen fra kartoffelmosen faktisk tilbereder ægget.

Skriv en kommentar