kartoffelmos uden mælk

Kartoffelmos Uden Mælk | Nem Opskrift

Her finder du en nem opskrift på kartoffelmos uden mælk, som har godt med smør. Selvom den er foruden smør har den altså stadig den karakteristiske smag af klassisk kartoffelmos som mormor lavede den.

Det er derfor den perfekte kartoffelmos hvis du står i køkkenet og pludselig opdager du ikke har noget mælk tilbage. Samtidig er den også bare super nem at lave, og den simple smag betyder at alle i husholdningen vil elske den.

Børnevenlig Kartoffelmos

Der findes mange forskellige slags kartoffelmos. Nogen er helt simple, mens andre har et væld af diverse ingredienser. Lige præcis kartoffelmos behøver egentlig ikke de vilde ingredienser for at give den perfekte smag. Den klassiske er nemlig simpel, hvilket på mange måder er hvad gør den så speciel.

Det betyder altså også kartoffelmos kan spises af de fleste, også de kræsne. Det begrænser sig naturligvis ikke til børn, men hvis du har et lidt kræsent barn er denne kartoffelmos en god opskrift. Den er nemlig cremet og simpel, hvilket de færreste kan sige noget imod.

Desuden er kartofler en sund fødevare og det kan derfor ikke skade at børnene får nogle indenbords. Det gælder egentlig for os allesammen.

Alle Kan Lave Kartoffelmos

Kartoffelmos er så simpel alle kan lave det. Særligt denne opskrift på kartoffelmos er nem, siden den faktisk kun bruger 2 ingredienser, nemlig kartofler og smør. Så bliver det altså ikke lettere. Det er derved også en skøn opskrift at lave med børnene.

Der er ingen knive eller farlige redskaber som skal bruges. En skål og gaffel er tilstrækkelig. Ligesom med vores pandekager uden smør, er det tilmed de fleste som vil kunne lide denne kartoffelmos.

Kartoffelmos Som Tilbehør

Kartoffelmos er normalvis et tilbehør til andre retter. Der er naturligvis også en række hovedretter hvori kartoffelmos indgår, men normalt bruges det som tilbehør. Det er tilmed en yderst sund ret, som indeholder masser af vitaminer og mineraler kroppen har brug for.

Hvis ønsker et sundt alternativ til kartoffelmos kan du også tage et kig på vores sunde bønnefritter, som har en skøn smag selvom de er utroligt sunde. En tabouleh salat kan helt klart også anbefales til det formål.

kartoffelmos uden mælk
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Kartoffelmos Uden Mælk

Cremet kartoffelmos uden mælk, hvor der ikke er sparret på smørret. Den er nem at lave og børnevenlig.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tags: cremet kartoffelmos, kartoffelmos, kartoffelmos uden mælk
Portioner: 2 personer
Kalorier: 389kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 4 stk Store kartofler
  • 5 spsk Saltet Smør Her kan man også bruge vegansk smør.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne grundigt og skyld dem efterfølgende.
  • Tilføj kartoflerne til en gryde og fyld vand heri til det dækker kartoflerne plus 1-2 cm.
  • Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter, eller indtil helt bløde.
  • Efter kogningen, lad kartoflerne køle og tørre.
  • Til sidst lægges kartofler og smør i en skål hvor kartoflerne bliver godt mast og blandet sammen med smørret.

Noter

Tip 1: Kartoffelmos er godt som tilbehør eller som del af hovedretten. Samtidig kan det også holde sig til dagen efter når det opbevares i køleskabet.
Tip 2: Er du veganer? I så fald er det nemt at lave vegansk kartoffelmos, da du blot skal udskifte smørret med vegansk smør eller et lignende produkt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen