Go Back
+ servings
chokoladekage med kokos
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage med Kokos

Chokoladekage med kokoscreme indeni og kokos på toppen. Den har en mild men alligevel fremtrædende smag af kokos, som man finder i de færreste chokoladekager.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage med kokos, chokoladekage med kokosmælk, kokos chokoladekage
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 437kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 100 g Hvedemel
  • 50 g Kakaopulver
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1/4 tsk Salt
  • 2 stk Æg
  • 200 g Sukker
  • 240 ml Kokoscreme
  • 1 dl Rapsolie
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 dl Kokosmel

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader og klargør et fad med fedtstof. Fadet skal være omkring 20 x 20 cm.
  • In en står skål sier du hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt. Tilføj kokosmel og bland det hele godt sammen. (Gem lidt kokosmel til topping)
  • I en anden skål piskes æg og sukker indtil luftigt. Tilføj kokoscreme og olie, bland det hele godt sammen igen. Herefter tilføjes blandingen til de tørre ingredienser.
  • Efter omrørering hældes chokoladekagedejen i fadet. Bag kagen i 25-35 minutter.
  • Til sidst tages kagen ud, hvorefter der drysses kokosmel udover. Lad den efterføgende afkøle nogle minutter inden servering.

Noter

En chokoladekage med kokos kan holde sig i cirka 4 dage, hvis den opbevares i køleskabet i en lufttæt boks. Den er dog bedst samme dag, eller dagen efter.