Chokoladekage med Kokos | Opskrift m. Kokoscreme

Denne opskrift på chokoladekage med kokos indeholder faktisk 2 typer kokos. Den indeholder kokosmel, men også det lidt mere specielle kokoscreme. Navnlig kokoscreme er hvad der giver denne kage en smag af cremet kokos.

I Danmark bruger vi ikke kokoscreme så meget, så det kan derfor godt være lidt svært at finde. Dog er det altså tilgængeligt på diverse webshops – du finder et link lidt længere nede. Desuden udgør kokoscreme et godt alternativ til fløde som er særligt velegnet til desserter, hvor chokoladekage med kokos hører under.

Hvilken kokoscreme til chokoladekage?

Du kan bruge alle typer kokoscreme til din chokoladekage, men det er bedst hvis den har en høj fedtprocent. Her må jeg pointere at kokoscreme altså er anderledes fra kokosmælk, hvilket ikke giver det samme resultat.

Kokosmælk har ikke helt en høj nok fedtprocent til at være passende til kagen. Derfor skal man altså bruge kokoscreme, som ofte ligger på omkring 24% fedt. Jeg anbefaler denne kokoscreme fra Med24, som jeg selv brugte. Det gav et super godt resultat.

Du bliver desværre nok nød til at købe din kokoscreme online, da det kan være lidt svært at finde i fysiske butikker. Heldigvis er der masser muligheder, som den du finder herover. Dog kan du altså bruge kokoscreme til mange desserter.

Hvis du har planer om at lave en chokoladekage med kærnemælk er det eksempelvis et godt sted at tilføje lidt kokoscreme. Det kan nemlig tilbyde noget helt særligt til chokoladekager såvel som andre kager.

Pynt din kokos chokoladekage

I denne opskrift har jeg valgt at pynte med kokosmel, da jeg syns det er ganske nydeligt. Dertil giver det også lige lidt ekstra kokossmag. Dog kan man også bruge en lækker smørcreme til topping.

Her jeg kan anbefale min chokolade frosting, eller hvis man gerne vil have endnu mere kokos; min kokosglasur. Valget heraf kommer meget an på dine præferencer. Mulighederne er nemlig uendelige når det kommer til pynt af chokoladekage.

chokoladekage med kokos
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage med Kokos

Chokoladekage med kokoscreme indeni og kokos på toppen. Den har en mild men alligevel fremtrædende smag af kokos, som man finder i de færreste chokoladekager.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage med kokos, chokoladekage med kokosmælk, kokos chokoladekage
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 437kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 100 g Hvedemel
  • 50 g Kakaopulver
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1/4 tsk Salt
  • 2 stk Æg
  • 200 g Sukker
  • 240 ml Kokoscreme
  • 1 dl Rapsolie
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 dl Kokosmel

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader og klargør et fad med fedtstof. Fadet skal være omkring 20 x 20 cm.
  • In en står skål sier du hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt. Tilføj kokosmel og bland det hele godt sammen. (Gem lidt kokosmel til topping)
  • I en anden skål piskes æg og sukker indtil luftigt. Tilføj kokoscreme og olie, bland det hele godt sammen igen. Herefter tilføjes blandingen til de tørre ingredienser.
  • Efter omrørering hældes chokoladekagedejen i fadet. Bag kagen i 25-35 minutter.
  • Til slut tages kagen ud, hvorefter der drysses kokosmel udover. Lad den efterføgende afkøle nogle minutter inden servering.

Noter

En chokoladekage med kokos kan holde sig i cirka 4 dage, hvis den opbevares i køleskabet i en lufttæt boks. Den er dog bedst samme dag, eller dagen efter.

Skriv en kommentar