Chokoladekage Uden Æg | Vegansk Opskrift

Her finder du opskriften på en chokoladekage uden æg, som er super simpel at lave. Den er tilmed fuldstændig vegansk, siden den ikke bruger nogle produkter af dyr. Så hvad end du er veganer, vegetar eller følger en ganske almindelig diæt, så er dette opskriften til dig.

Det er den perfekte opskrift hvis du står derhjemme og ikke har nogen æg. Trods den er uden æg vil du nemlig få en chokoladekage som er mindst lige så god som de almindelige. Desuden er den meget simpel, hvilket tillader du kan tilføje din egen favorit ingrediens.

Hvis du gerne vil lave en chokoladekage med kokos eller glasur, så har du altså muligheden.

Vegansk chokoladekage uden æg

Hvis man gerne vil lave en vegansk chokoladekage er det naturligvis nødvendigt den er uden æg eller smør. Heldigvis er det nemt at lave en chokoladekage uden smør og det samme er tilfældet for en uden æg.

Desuden smager chokoladekager uden æg mindst lige så godt som dem med. Det gør nemlig ikke den store forskel på smagen. Faktisk er der mange opskrifter på chokoladekage som ikke bruger æg, uden det er bevidst.

Dette er en helt klassisk chokoladekage, hvor der er lagt særlig fokus på smagen af chokolade. Så hvis du står derhjemme uden æg og godt kunne tænke dig en dessert, så er det her måske opskriften for dig.

Siden opskriften er så simpel, er der også rigeligt plads til topping. Her kan man bruge en almindelig glasur, eller den lidt mere oplagte chokoladeglasur. Mulighederne er mange og jeg anbefaler den serveres med en god håndfuld bær.

Chokoladekage Uden Æg
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Chokoladekage Uden Æg

Vegansk chokoladekage uden æg, som har en kraftig smag af chokolade. Den er både svampet og bruger rigeligt med kakaopulver.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage uden æg, chokoladekage uden mælk, svampet chokoladekage, vegansk chokoladekage
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 423kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 170 g Hvedemel
  • 40 g Kakaopulver
  • 1 tsk Bagepulver
  • 200 g Sukker
  • 220 ml Vand
  • 120 ml Rapsolie Eller anden smagsneutral olie.
  • 1 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Klargør samtidig fadet med fedtstof. Jeg brugte en springform.
  • I en stor skål tilføjes kakaopulver, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og sukkeret. Bland det lidt sammen.
  • I en anden skål tilføjes vand og olie, hvilket igen blandes.
  • Tilføj nu de våde ingredienser til de tørre og bland det hele godt sammen, indtil der du har en jævn masse.
  • Hæld chokoladekage dejen i et fad eller en springform og bag i 30 minutter. Kig gerne til den de sidste 10 minutter.
  • Tag herefter kagen ud af ovnen og lad den køle.

Noter

Hvis du bruger frosting på chokoladekagen, så lad den køle rigeligt af. Ellers risikerer du at cremen smelter og løber ned af siderne.

Skriv en kommentar