Go Back
+ servings
Chokoladekage Uden Æg
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Chokoladekage Uden Æg

Vegansk chokoladekage uden æg, som har en kraftig smag af chokolade. Den er både svampet og bruger rigeligt med kakaopulver.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Chokoladekage
Køkken: Dansk
Tags: chokoladekage, chokoladekage uden æg, chokoladekage uden mælk, svampet chokoladekage, vegansk chokoladekage
Portioner: 8 stykker
Kalorier: 423kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 170 g Hvedemel
  • 40 g Kakaopulver
  • 1 tsk Bagepulver
  • 200 g Sukker
  • 220 ml Vand
  • 120 ml Rapsolie Eller anden smagsneutral olie.
  • 1 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Klargør samtidig fadet med fedtstof. Jeg brugte en springform.
  • I en stor skål tilføjes kakaopulver, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og sukkeret. Bland det lidt sammen.
  • I en anden skål tilføjes vand og olie, hvilket igen blandes.
  • Tilføj nu de våde ingredienser til de tørre og bland det hele godt sammen, indtil der du har en jævn masse.
  • Hæld chokoladekage dejen i et fad eller en springform og bag i 30 minutter. Kig gerne til den de sidste 10 minutter.
  • Tag herefter kagen ud af ovnen og lad den køle.

Noter

Hvis du bruger frosting på chokoladekagen, så lad den køle rigeligt af. Ellers risikerer du at cremen smelter og løber ned af siderne.