Hvis du leder efter en chokoladekage med chokolade i form af chokoladestykker, så skal du prøve denne opskrift. Den bruger nemlig masser chokoladeknapper til at give en masse smag til kagen. Selvom kakaopulver ofte er rigeligt, giver det bare lidt ekstra med rigtig chokolade.
Det er naturligvis vigtigt du vælger en mørk chokolade, men derudover kan du bruge præcis den du foretrækker. Det er således ikke nødvendigt med chokoladeknapper, da indholdet i disse er præcis det samme som andre typer.
Hvilken chokolade til chokoladekage?
Når du skal lave en chokoladekage med chokoladestykker kan du egentlig vælge den chokolade du foretrækker. Jeg brugte selv de berømte “chocolate chips”, som på dansk hedder chokoladeknapper.
Indholdet er det samme som chokoladeplader, så du behøver altså ikke købe disse. De er som oftest lidt dyrere og det er tilmed ikke altid muligt at købe dem. Så hvis du gerne vil spare lidt penge kan du bare skære en plade i små stykker.
Dog kan chokoladeknapper bruges til mange ting, særligt fordi de også tilbyder noget visuelt. Hvad end det er Rasmus Klump pandekager eller en chokoladekage fungerer de bare godt. Hvis man vil lave en chokoladekage med appelsin kan de også anbefales.
Hvis du vælger at købe en chokoladeplade, anbefaler jeg en med mindst 50% kakao. Det afhænger meget af hvilken man foretrækker. Dog er mælkechokolade altså ikke det bedste valg, da det hurtigt kan blive meget sødt.
Chokoladekage med Chokolade
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 50 g Kakaopulver
- 180 g Sukker
- 180 ml Rapsolie Eller anden smagsneutral olie.
- 300 ml Mandelmælk Eller en anden type mælk.
- 1 tsk Vaniljesukker
- 150 g Chokoladestykker Mørk chokolade over 50% kakao.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 160 grader og klargør en brødform med fedtstof.
- Si hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål. Tilføj nu sukker og bland det hele godt sammen.
- Tilføj mandelmælk og rapsolie til blandingen.
- Rør det hele sammen, men ikke for meget – ellers bliver den ikke dejlig luftig. Tilføj nu chokoladestykker og bland forsigtigt sammen igen. (Gem 50 gram til toppen)
- Hæld dejen i brødformen og ryst den lidt indtil dejen ligger helt fladt. Bag den nu i ovnen i 55 minutter – eller indtil du kan stikke en tandstik i og den kommer ren op.
- 10 minutter inden kagen er færdig tilføjes de resterende chokoladestykker, sådan at de bliver en del af chokoladekagen.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af 10-15 minutter inden servering.